DyktaTusek Napisano Czwartek o 07:56 Napisano Czwartek o 07:56 @Bubbels "w moim odczuciu " - no właśnie o tym przecież napisałem że jeden poczuje inny powie że to samo Cytuj
Bubbels Napisano Czwartek o 08:00 Napisano Czwartek o 08:00 (edytowane) Ciężko mi sobie wyobrazić abyś był w stanie wyłapać tutaj cokolwiek, przy najbliższej okazji zrobię ślepy test wśród znajomych, sam jestem ciekaw czy to ja mam jakieś zaburzenia czucia czy może u Ciebie jakimś cudem jest to wyczuwalne a u mnie nie Edytowane Czwartek o 08:00 przez Bubbels Cytuj
DyktaTusek Napisano Piątek o 10:23 Napisano Piątek o 10:23 Widać masz słąbą wyobraźnię, proponuję ja powiększyć 😉 A obrazowo - idziemy z teściem na spacer z psem na łakę i czuję gówno więc mówię, "ale gównem capi", a on na to - "ja nic nie czuję". Kumasz? No i będziesz tym testerom przekładał gwoździki i robił co najmniej po ileś tam ślepych testów by się wypowiedzieli? Bóg Cię opuścił? Cytuj
pecio Napisano Piątek o 10:45 Napisano Piątek o 10:45 (edytowane) W mroźną zimę na normalnym oleju Shimano nie tym nowym LV mógłbyś coś odczuć ale pod warunkiem ,że latasz na bogato i jesteś na tyle obyty z heblami żeby wychwycić każdą anomalię. W innych warunkach nic nie poczujesz . To tak jakbyś zmienił łożyska na ceramiki w kółkach wózka przerzutki . Efekt placebo. Edytowane Piątek o 10:46 przez pecio 1 Cytuj
Bubbels Napisano Piątek o 10:55 Napisano Piątek o 10:55 (edytowane) 35 minut temu, DyktaTusek napisał: Widać masz słąbą wyobraźnię, proponuję ja powiększyć 😉 A obrazowo - idziemy z teściem na spacer z psem na łakę i czuję gówno więc mówię, "ale gównem capi", a on na to - "ja nic nie czuję". Kumasz? No i będziesz tym testerom przekładał gwoździki i robił co najmniej po ileś tam ślepych testów by się wypowiedzieli? Bóg Cię opuścił? O czym Ty bredzisz opie? Lepsza odklejka widzę Mówię "testerowi" aby porównał pracę klamek hamulcowych i wydał swoją opinię czy wyczuwa w ich pracy jakiekolwiek różnice, choćby te najbardziej subtelne, tylko tyle i aż tyle, test będzie ślepy i nawet nie będę sugerował na co mają zwrócić uwagę. @pecio Otóż to, nic dodać, nic ująć. Edytowane Piątek o 11:00 przez Bubbels Cytuj
DyktaTusek Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowane) Bredzę o Twym tępym uporze. No i latam na bogato i jestem na tyle obyty z heblami żeby wychwycić każdą anomalię. Widać tak mam. I powtórzę jeden gówno wyczuje drugi nie i co z tego? Nie mówimy o grających kablach zailających i AudioVooDoo tylko faktycznej/fizycznej różnicy. Proponuję zawęzić sobie przekrój przewodu w aucie o te 50% na jednym kole i zobaczyć jak się zachowa. Edytowane 5 godzin temu przez DyktaTusek Cytuj
Bubbels Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowane) @DyktaTusek Pomijając już Twój nieco opryskliwy ton i koprofilskie zapędy.. Wrzucam zdjęcie nowych insertów które właśnie do mnie dotarły od majfrendów, być może Chińczyki ulepszyli złoty insert i ma on nieco większą średnicę wewnętrzną otworu? Właśnie taki złoty insert zastosowałem i w bezpośrednim porównaniu ma on niemal identyczną średnicę otworu wewnętrznego co insert srebrny, wydaje mi się że oryginalne złote inserty mają nieco mniejszy otwór.. Ale nie mam niestety takiego na stanie aby porównać insert Shimano z insertem "Chinano" Edytowane 1 godzinę temu przez Bubbels 1 Cytuj
PawelW84 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu W oryginale zloty nie ma tej fazki przy otworze od strony kołnierza i według mnie ma mniejszą średnicę wewnętrzną. Chociaż nie mierzyłem. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi