Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

@spidelli  nie posądzałem Ciebie o bycie  takim masochistą. 😉😁  Kup w końcu zegarek Garmina  któregoś "forka"  i  Edka  540  na kierownicę  . Momentalnie  dostąpisz bram Valhalli 🤣...................................................................gdzie pod ową bramą spotkasz innych  mocno wkuxxxxxnych  takich "szczęśliwców " . Oczywiście mnie tam nie zastaniesz  bo zostałem  reprezentantem  nowego nurtu  użyszkodników Garmina - totalny tumiwisizm.😁

Edytowane przez pecio
Napisano

Ja lubię garmina, u mnie działa bez zarzutu. 830, explorer 2, 1040, fenix, forerunner. Może dlatego, że nie wymyślam mu jakiś dziwnych zadań. Ma nawigować po śladzie, pilnować treningu, pokazywać parametry. Co zajrzę na jakąś grupę to widzę "garmin fe, pojechałem gdzieś w krzaki szosą, wklikałem żeby mnie wrócił do domu a on mnie po lesie prowadzi", "pojechałem gdzieś, wyłączyłem garmina, potem włączyłem a on mi nową aktywność zaczyna, bezsensu", "wgrałem beta soft i nie działa mi X, gniot", "byłem w górach, zgubiłem ślad, nie było zasięgu.....nie, nie wgrałem mapy offline, po co?". Konkluzja jest zazwyczaj taka sama, kupiłem Wahoo/IGSport/coś tam innego i wszystko śmiga super bo tam nic nie ma więc nie ma się co popsuć. 

Jedyne co mnie ciekawi to Hammerhead ale bateria go dyskwalifikuje. 

• +1 pomógł 2
Napisano

@pecio Potrzebuję tylko licznika, skupiam się na rowerze. Przestały mnie interesować farmazony o kaloriach, poziomie energii, krokach i inne takie.

Zegarek nie jest mi potrzebny do spania, a w dzień mi bardziej przeszkadza. Od wczoraj leży na biurku, jak kupię licznik to leci na Allegro.

To co sobie nakręcę na rowerze to sobie poanalizuję, bez tego całego bulszitu, z którego i tak pożytku nie miałem.

Jak jedtem na tripie wzdłuż Bałtyku to co mi po informacji, że mam przeciążenie, przecież pociągiem nie dokończę 😎

A co mi po informacji, że źle albi dobrze spałem - i tak muszę jechać do roboty a jak świeci słońce to po robocie na rower 😎

Interesuje mnie zapis trasy, z tętna sobie TP wyliczy obciążenie i narysuje wykres - to wystarczy. Nawogacja też się przyda ale to na tripy, na co dzień jeżdżę wokół komina.

A przejście z jednej firmy zarządzanej przez debili do drugiej, zarzadzanej przez debili jakoś mnie nie kręci....

Napisano

@spidelli

Cytat

Jak jedtem na tripie wzdłuż Bałtyku to co mi po informacji, że mam przeciążenie, przecież pociągiem nie dokończę 😎

I tu się te cyferki kłaniają, możesz kontrolować jak jedziesz bo na czuja to chłop w szpitalu umar. Jaka moc, jakie tętno ewentualnie nawet prędkość i kadencję. Albo nie doprowadzisz do zjazdu albo możesz ograniczyć skutki w dalszej jeździe. 

Cytat

A co mi po informacji, że źle albi dobrze spałem - i tak muszę jechać do roboty a jak świeci słońce to po robocie na rower 😎

To, że może odpuścisz jakiś trening bo się nie zregenerowałeś jak trzeba. Może nie wypijesz dziś kawy po 16, może zamiast smartfona to książkę w łóżku poczytasz itd. 

• +1 pomógł 1
Napisano

Cóż nie bez potrzeby widać Garmin ma Edga Explorera dla ludzi którzy potrzebują nawigacji i licznika bez żadnych treningów i myślę że to opcja dla @spidelli