pecio Napisano Sobota o 08:23 Autor Napisano Sobota o 08:23 Coś się 😁 Renata skurczyła w praniu. Króciutka ta paka . I taka moja rada odnośnie takiego mocowania za plastikowego widła . Stabilizuj dodatkowo pasami za ramę w górnych mocowaniach reni. Cytuj
spidelli Napisano Sobota o 19:25 Napisano Sobota o 19:25 Są przyłapane za sztyce do zagłówków. 700 km za nami, w tym ostatnie 100 z kupą w majtkach i czerwoną kontrolką "brak ładowania" 🤣 Cytuj
szajbna Napisano Sobota o 19:32 Napisano Sobota o 19:32 To akumulator sprawny jak starczyło na żarówki, pasek czy alternator ? Cytuj
spidelli Napisano Sobota o 19:55 Napisano Sobota o 19:55 (edytowane) Aku świeżo wymieniony, paski też. Jechałem na pozycyjnych dopóki mi mrugać nie zaczęli 😎 Najgorzej było na rondach, bo mi Renia obroty podbijała na 1 i 2 i musiałem czasami dohamować. Szczęście w nieszczęściu że na końcówce.zdechlo. Ale rozwód o krok, kobieta nerwy ma zszarpane 🤣 Jutro zagadam kierownika ośrodka o prostownik a od poniedziałku szukamy mechaniora w Suwałkach 😎 Edytowane Sobota o 19:56 przez spidelli Cytuj
spidelli Napisano Niedziela o 05:33 Napisano Niedziela o 05:33 Nie pierwsza. W Jastrzębiej Górze spalił mi się pasek bo padło łożysko alternatora. Laweta, suzuki na lawetę i wycieczka do Rumii. 2 czy 3 lata lemu tuż przed wyjazdetna urlop padł altek w skodzinie, w efekcie inne auto i urlop bez rowerów. Dziś rano jeszcze odpalił, prostownik mam dogadany, teraz mechaniora znaleźć... Cytuj
ernorator Napisano Niedziela o 18:34 Napisano Niedziela o 18:34 Hehe widzę klub miłośników francuzów :d Sam jakoś tak zawsze kończę z Renią albo Cytryną. Teraz Grande Scenic z 2011 i Berlingo cywilny, 1.6 dCi i 1.5 HDi. 1 Cytuj
spidelli Napisano wczoraj o 05:20 Napisano wczoraj o 05:20 Nawet szybko naprawione ale cena bolesna, "dopłata klimatyczna" jak nic. Żona pyta, co padnie następne - wg mojej wiedzy - rozrusznik Alternator niemal na pewno był oryginalny czyli 15 lat i 185 tys. przebiegu, więc miał prawo odejść do Vallhali... Cytuj
pecio Napisano wczoraj o 06:30 Autor Napisano wczoraj o 06:30 (edytowane) @spidelli 15 lat w użytkowym i tylko jedyne 185. Ja bym zastosował współczynnik ......x2 tak optymistycznie 😉😁. A Panią @spidelliową pociesz ...... podróż za jeden uśmiech albo pani renia i templariusze ..... jak by nie patrzyć jazda z przygodami 😁 Edytowane wczoraj o 06:37 przez pecio Cytuj
spidelli Napisano wczoraj o 06:45 Napisano wczoraj o 06:45 @pecio to nie blaszak tylko osobówka i do tego benzyna. Średni pomysł na auto użytkowe. Niemcy czy Wlosi bawili się w CNG ale to też marny pomysł. Mnie to auto bierze ponad 10 litrów LPG na ekspresówce więc dramatu nie ma. Cytuj
pecio Napisano wczoraj o 07:30 Autor Napisano wczoraj o 07:30 Ja takie "osobówki" z wymontowanymi tylnymi fotelami , "dyktą" na podłodze w benzynie ( bo nie toleruje "traktorów ... chwała Fordowi. ,że ma w opcji jeszcze takie silniki.)..... noooo...... tylko do sklepu po bułki , tak delikatnie . Czasami tylko ładowność x3 przekroczona , robi za auto terenowe , wywrotkę , lokomotywę pociągową do przeładowanej przyczepy ....... długo by wymieniać . Ale jak przyjdzie co do czego to tylko w niedzielę do kościółka jeździło .......... bardzo grzecznie 😷 1 Cytuj
szajbna Napisano wczoraj o 08:00 Napisano wczoraj o 08:00 @pecio może kolega znalazł dobrą sztukę, rzadko ale się zdarzają, w wersji osobowej szanse rosną @spidelli nie wiem ile zapłaciłeś, ważne że jedziesz dalej 😁 Cytuj
pecio Napisano wczoraj o 09:27 Autor Napisano wczoraj o 09:27 (edytowane) Jak w Renacie pozmieniasz to co naturalnie miało się ze "starości "wysypać to potem jest szansa na dłuższą 😉 szczęśliwą eksploatację (bezstresową dla mamusi) 😁. Kuśfa teraz spoglądam na nowe to do benzyny dali silnik od pralki PHeV. Czyli w kolejnym wcieleniu zostaje traktor jak nie pójdą drogą la'france czyli same elektryki ......tfuuu. Edytowane wczoraj o 09:32 przez pecio Cytuj
spidelli Napisano wczoraj o 10:57 Napisano wczoraj o 10:57 Stare Renie będą w cenie 👍 Przypominam, że eurokołchoz wprowadził zakaz rejestracji nowych aut spalinowych od 2035 r. Cytuj
szajbna Napisano wczoraj o 11:08 Napisano wczoraj o 11:08 1 godzinę temu, pecio napisał: jak nie pójdą drogą la'france czyli same elektryki ......tfuuu Kangoo i Traffic w dizelku dalej w sprzedaży także jest czym jeździć 😎 @spidelli Zakaz aut spalinowych tak odległy że nawet nie warto teraz na to patrzeć Cytuj
spidelli Napisano wczoraj o 11:16 Napisano wczoraj o 11:16 Nie tyle, że odległy. Wariatów do psychiatryka, nie mogą nami dyrygować z bunkra w Brukseli 😉 1 Cytuj
pecio Napisano wczoraj o 16:01 Autor Napisano wczoraj o 16:01 (edytowane) @szajbna i dla tego to jest piękne .......... 5 rowerów w całości , 5 "gości" plus dwie lodówki na stojąco 👍a pod dach dwie plazmy 100 cali W domu nawet takiego dywana nie mam 🤣 Edytowane 23 godziny temu przez pecio 1 Cytuj
szajbna Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu (edytowane) @pecio dywan świeży, czyli stary 🤣 Dywan to wykładzina samochodowa nowa 20 letnia, miała być do auta którego nie mam już dawno. Została zmagazynowana na strychu i właśnie nadszedł jej czas. Muszę przyznać że jest elegancko jak na busa remontowego. Będę nadawał tu z trasy. ps. Traffic jest long ale 3 osobowy, ale 5 rowerów wejdzie 😁 Edytowane 21 godzin temu przez szajbna Cytuj
spidelli Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Brygadóeka tylko przedłużana ma sens żeby rowery weszli 👍 Cytuj
pecio Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu @spidelli dzisiejsze słońce chyba przegrzało Twoją matrycę pozytronową 🤣 Zrób mała przerwę od roweru w cieniu wiekowych lip i nawodnij się złocistym pszenicznym eliksirem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi