pecio Napisano Sobota o 08:23 Autor Napisano Sobota o 08:23 Coś się 😁 Renata skurczyła w praniu. Króciutka ta paka . I taka moja rada odnośnie takiego mocowania za plastikowego widła . Stabilizuj dodatkowo pasami za ramę w górnych mocowaniach reni. Cytuj
spidelli Napisano Sobota o 19:25 Napisano Sobota o 19:25 Są przyłapane za sztyce do zagłówków. 700 km za nami, w tym ostatnie 100 z kupą w majtkach i czerwoną kontrolką "brak ładowania" 🤣 Cytuj
szajbna Napisano Sobota o 19:32 Napisano Sobota o 19:32 To akumulator sprawny jak starczyło na żarówki, pasek czy alternator ? Cytuj
spidelli Napisano Sobota o 19:55 Napisano Sobota o 19:55 (edytowane) Aku świeżo wymieniony, paski też. Jechałem na pozycyjnych dopóki mi mrugać nie zaczęli 😎 Najgorzej było na rondach, bo mi Renia obroty podbijała na 1 i 2 i musiałem czasami dohamować. Szczęście w nieszczęściu że na końcówce.zdechlo. Ale rozwód o krok, kobieta nerwy ma zszarpane 🤣 Jutro zagadam kierownika ośrodka o prostownik a od poniedziałku szukamy mechaniora w Suwałkach 😎 Edytowane Sobota o 19:56 przez spidelli Cytuj
spidelli Napisano Niedziela o 05:33 Napisano Niedziela o 05:33 Nie pierwsza. W Jastrzębiej Górze spalił mi się pasek bo padło łożysko alternatora. Laweta, suzuki na lawetę i wycieczka do Rumii. 2 czy 3 lata lemu tuż przed wyjazdetna urlop padł altek w skodzinie, w efekcie inne auto i urlop bez rowerów. Dziś rano jeszcze odpalił, prostownik mam dogadany, teraz mechaniora znaleźć... Cytuj
ernorator Napisano Niedziela o 18:34 Napisano Niedziela o 18:34 Hehe widzę klub miłośników francuzów :d Sam jakoś tak zawsze kończę z Renią albo Cytryną. Teraz Grande Scenic z 2011 i Berlingo cywilny, 1.6 dCi i 1.5 HDi. 1 Cytuj
spidelli Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Nawet szybko naprawione ale cena bolesna, "dopłata klimatyczna" jak nic. Żona pyta, co padnie następne - wg mojej wiedzy - rozrusznik Alternator niemal na pewno był oryginalny czyli 15 lat i 185 tys. przebiegu, więc miał prawo odejść do Vallhali... Cytuj
pecio Napisano 16 godzin temu Autor Napisano 16 godzin temu (edytowane) @spidelli 15 lat w użytkowym i tylko jedyne 185. Ja bym zastosował współczynnik ......x2 tak optymistycznie 😉😁. A Panią @spidelliową pociesz ...... podróż za jeden uśmiech albo pani renia i templariusze ..... jak by nie patrzyć jazda z przygodami 😁 Edytowane 16 godzin temu przez pecio Cytuj
spidelli Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu @pecio to nie blaszak tylko osobówka i do tego benzyna. Średni pomysł na auto użytkowe. Niemcy czy Wlosi bawili się w CNG ale to też marny pomysł. Mnie to auto bierze ponad 10 litrów LPG na ekspresówce więc dramatu nie ma. Cytuj
pecio Napisano 15 godzin temu Autor Napisano 15 godzin temu Ja takie "osobówki" z wymontowanymi tylnymi fotelami , "dyktą" na podłodze w benzynie ( bo nie toleruje "traktorów ... chwała Fordowi. ,że ma w opcji jeszcze takie silniki.)..... noooo...... tylko do sklepu po bułki , tak delikatnie . Czasami tylko ładowność x3 przekroczona , robi za auto terenowe , wywrotkę , lokomotywę pociągową do przeładowanej przyczepy ....... długo by wymieniać . Ale jak przyjdzie co do czego to tylko w niedzielę do kościółka jeździło .......... bardzo grzecznie 😷 1 Cytuj
szajbna Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu @pecio może kolega znalazł dobrą sztukę, rzadko ale się zdarzają, w wersji osobowej szanse rosną @spidelli nie wiem ile zapłaciłeś, ważne że jedziesz dalej 😁 Cytuj
pecio Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu (edytowane) Jak w Renacie pozmieniasz to co naturalnie miało się ze "starości "wysypać to potem jest szansa na dłuższą 😉 szczęśliwą eksploatację (bezstresową dla mamusi) 😁. Kuśfa teraz spoglądam na nowe to do benzyny dali silnik od pralki PHeV. Czyli w kolejnym wcieleniu zostaje traktor jak nie pójdą drogą la'france czyli same elektryki ......tfuuu. Edytowane 13 godzin temu przez pecio Cytuj
spidelli Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Stare Renie będą w cenie 👍 Przypominam, że eurokołchoz wprowadził zakaz rejestracji nowych aut spalinowych od 2035 r. Cytuj
szajbna Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 1 godzinę temu, pecio napisał: jak nie pójdą drogą la'france czyli same elektryki ......tfuuu Kangoo i Traffic w dizelku dalej w sprzedaży także jest czym jeździć 😎 @spidelli Zakaz aut spalinowych tak odległy że nawet nie warto teraz na to patrzeć Cytuj
spidelli Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Nie tyle, że odległy. Wariatów do psychiatryka, nie mogą nami dyrygować z bunkra w Brukseli 😉 1 Cytuj
pecio Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu (edytowane) @szajbna i dla tego to jest piękne .......... 5 rowerów w całości , 5 "gości" plus dwie lodówki na stojąco 👍a pod dach dwie plazmy 100 cali W domu nawet takiego dywana nie mam 🤣 Edytowane 6 godzin temu przez pecio 1 Cytuj
szajbna Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowane) @pecio dywan świeży, czyli stary 🤣 Dywan to wykładzina samochodowa nowa 20 letnia, miała być do auta którego nie mam już dawno. Została zmagazynowana na strychu i właśnie nadszedł jej czas. Muszę przyznać że jest elegancko jak na busa remontowego. Będę nadawał tu z trasy. ps. Traffic jest long ale 3 osobowy, ale 5 rowerów wejdzie 😁 Edytowane 4 godziny temu przez szajbna Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi