Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Coś się 😁 Renata  skurczyła w praniu.  Króciutka ta paka . I taka moja rada odnośnie takiego mocowania   za plastikowego widła .   Stabilizuj  dodatkowo pasami za ramę w górnych mocowaniach  reni. 

Napisano (edytowane)

Aku świeżo wymieniony, paski też. Jechałem na pozycyjnych dopóki mi mrugać nie zaczęli 😎

Najgorzej było na rondach, bo mi Renia obroty podbijała na 1 i 2 i musiałem czasami dohamować.

Szczęście w nieszczęściu że na końcówce.zdechlo. Ale rozwód o krok, kobieta nerwy ma zszarpane 🤣

Jutro zagadam kierownika ośrodka o prostownik a od poniedziałku szukamy mechaniora w Suwałkach 😎

Edytowane przez spidelli
Napisano

Nie pierwsza. W Jastrzębiej Górze spalił mi się pasek bo padło łożysko alternatora. Laweta, suzuki na lawetę i wycieczka do Rumii.

2 czy 3 lata lemu tuż przed wyjazdetna urlop padł altek w skodzinie, w efekcie inne auto i urlop bez rowerów.

Dziś rano jeszcze odpalił, prostownik mam dogadany, teraz mechaniora znaleźć...

Napisano

Hehe widzę klub miłośników francuzów :d Sam jakoś tak zawsze kończę z Renią albo Cytryną. Teraz Grande Scenic z 2011 i Berlingo cywilny, 1.6 dCi i 1.5 HDi.

• +1 pomógł 1
Napisano

Nawet szybko naprawione ale cena bolesna, "dopłata klimatyczna" jak nic.

Żona pyta, co padnie następne - wg mojej wiedzy - rozrusznik ;) 

Alternator niemal na pewno był oryginalny czyli 15 lat i 185 tys. przebiegu, więc miał prawo odejść do Vallhali... 

Napisano (edytowane)

@spidelli 15 lat w użytkowym i tylko jedyne 185.  Ja bym zastosował współczynnik ......x2  tak optymistycznie 😉😁.

A Panią @spidelliową  pociesz ...... podróż za jeden uśmiech albo pani renia  i templariusze  ..... jak by nie patrzyć jazda z przygodami 😁

Edytowane przez pecio
Napisano

@pecio to nie blaszak  tylko osobówka i do tego benzyna. Średni pomysł na auto użytkowe. Niemcy czy Wlosi bawili się w CNG ale to też marny pomysł.

Mnie to auto bierze ponad 10 litrów LPG na ekspresówce więc dramatu nie ma.

Napisano

Ja takie "osobówki"  z wymontowanymi tylnymi fotelami    , "dyktą" na podłodze  w benzynie ( bo nie toleruje  "traktorów   ... chwała Fordowi. ,że ma w opcji jeszcze takie silniki.)..... noooo...... tylko do sklepu po bułki , tak delikatnie . Czasami  tylko ładowność  x3 przekroczona ,   robi za auto terenowe ,   wywrotkę ,  lokomotywę pociągową  do przeładowanej przyczepy ....... długo by wymieniać . Ale jak przyjdzie co do czego  to  tylko w niedzielę do kościółka jeździło .......... bardzo grzecznie 😷

• Haha 1
Napisano (edytowane)

Jak w Renacie  pozmieniasz to co   naturalnie  miało się ze "starości "wysypać to potem jest szansa na dłuższą 😉  szczęśliwą eksploatację (bezstresową dla mamusi) 😁

Kuśfa teraz  spoglądam  na nowe  to do benzyny  dali silnik od pralki PHeV.  Czyli w kolejnym wcieleniu zostaje traktor jak nie pójdą drogą la'france  czyli same  elektryki ......tfuuu.

Edytowane przez pecio
Napisano
1 godzinę temu, pecio napisał:

jak nie pójdą drogą la'france  czyli same  elektryki ......tfuuu

Kangoo i Traffic w dizelku dalej w sprzedaży także jest czym jeździć 😎

@spidelli Zakaz aut spalinowych tak odległy że nawet nie warto teraz na to patrzeć

Napisano (edytowane)

@szajbna i dla tego to jest piękne .......... 5 rowerów w całości , 5 "gości"   plus dwie lodówki na stojąco 👍a pod dach dwie plazmy 100 cali 

W domu nawet takiego dywana nie mam 🤣

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

@pecio dywan świeży, czyli stary 🤣

Dywan to wykładzina samochodowa nowa 20 letnia, miała być do auta którego nie mam już dawno.

Została zmagazynowana na strychu i właśnie nadszedł jej czas.

Muszę przyznać że jest elegancko jak na busa remontowego.

Będę nadawał tu z trasy.

ps. Traffic jest long ale 3 osobowy, ale 5 rowerów wejdzie  😁

Edytowane przez szajbna