Jasiek33 Napisano 27 Sierpnia 2024 Napisano 27 Sierpnia 2024 Hej, jaka jest Wasza opinia o rowerze elektrycznym Romet ROMET E-GAZELA 3.0 725WH 2024 versus słowacki Kellys w podobnej cenie i zbliżonych parametrach, wzrost 160 cm, waga 62 kg, rekreacja do 50-70 km dziennie Cytuj
WaGiant Napisano 27 Sierpnia 2024 Napisano 27 Sierpnia 2024 Jasiek (?) czy na pewno chcesz damski rower ? Czy na pewno do wycieczek na takich dystansach w nie górskim terenie potrzebujesz elektrycznego wspomagania ? Za połowę wymienionej kwoty kupisz ( zwykły ) dobry rower crossowy . Są też bardzo modne gravele . Ale twój wybór . Żeby ci pomóc musisz dać linka albo choć nazwę tego Kellysa . W Romecie jest silnik Bafanga , a to jednak 2ga liga i opinie są średnie albo niejednoznaczne . Kellys z tego co wiem montuje albo Shimano albo Panasonica . Cytuj
Jasiek33 Napisano 27 Sierpnia 2024 Autor Napisano 27 Sierpnia 2024 4 godziny temu, Jasiek33 napisał: Hej, jaka jest Wasza opinia o rowerze elektrycznym Romet ROMET E-GAZELA 3.0 725WH 2024 versus słowacki Kellys w podobnej cenie i zbliżonych parametrach, wzrost 160 cm, waga 62 kg, rekreacja do 50-70 km dziennie Kellys E-Cristy 30, 725 Wh, potrzebuję damkę, jestem kobietą Cytuj
WaGiant Napisano 27 Sierpnia 2024 Napisano 27 Sierpnia 2024 Część nieelektryczna obu rowerów jest dość podobna , trudno wskazać który lepszy . Część elektryczna zdecydowanie na korzyść kellysa . Markowy silnik z dużym momentem ( czyli mocny ) i duży akumulator . O bafangu już napisałem , wiem tyle co z netu i nie jest to zachęcające . Panasonica też nie znam z autopsji ale widziałem filmiki na których wypadał dobrze w stosunku do silników które znam . Czyli przy podobnej cenie dla mnie zdecydowanie Kellys . I tu mam kilka uwag . 1.Ten rower katalogowo jest z systemem Panasonica . To jest mocny , nawet za mocny do opisanych zastosowań silnik . Tylko nikt nie każe Ci jeździć na max wspomaganiu, nie powinnaś . To jest silnik montowany w rowerach górskich i w niegórach niech to będzie taki zapas . 2. Jeśli aku będziesz ładować poza rowerem to zapytaj czy łatwo go wyjąc . Kiedyś w niektórych rowerach nie było to proste . Jeśli będziesz mogła ładować w rowerze ,np w garażu to problem nie istnieje . 3. Ładowarka jest 2A czyli mała. Ładowanie od 0 do max będzie trwało 6-7 godź . Chyba . Z drugiej strony mocniejsze ładowarki niszczą aku . 4.Najważniejsze - kilka razy czytałem że Kellys oferuje część rowerów z silnikami Shimano zamiast Panasonica . I to ze słabymi silnikami , takimi teoretycznie do rowerów miejskich . Owszem shimano też ma mocne ,,górskie " silniki i do tych nie miał bym zastrzeżeń ale jeśli to będzie jakieś Shimano 5000 to nie . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi