Mastodont Napisano 17 Sierpnia 2024 Napisano 17 Sierpnia 2024 (edytowane) Cześć. Zrobiłem serwis wg. Filmików z YouTube, bo miała jakieś 3 cm sagu. Sag jest teraz zerowy, ale nie odbija do końca na maxa do góry. Pomaga lekkie pociągnięcie za siodełko do góry. Czasem uda się że samo zaskoczy Sztyca trzyma, nie osiada sama w dół. Jeśli dam sztycę do góry nogami;-) to odbija na maxa. Czy problem jest w tym, że jest za mało nabite powietrza? Wg manometru w pseudo pompce to było ok 6.5 bara. Czym to dobić? Nie mam kompresora a pompka, którą mam kosztowała z 40 złotych. Ps. Jaki olej do sztycy będzie ok? Obecnie wlałem ten co był plus dolalem zwykłego samochodowego 🙂 Edytowane 17 Sierpnia 2024 przez Mastodont Cytuj
Semtex Napisano 17 Sierpnia 2024 Napisano 17 Sierpnia 2024 (edytowane) Heh, potrzebujesz pompki do amortyzatorów, a nie podłogowej rowerowej, ciśnienie masz opisane zapewne na boku sztycy w PSI, w okolicach 180-195 psi, czyli ponad 12 bar. https://www.google.com/search?newwindow=1&sca_esv=82eac44411eff0a0&sca_upv=1&sxsrf=ADLYWIL_EzO6n0bpjca6iMQlznuBw6TlIQ:1723920928913&q=pompka+do+amortyzatora&udm=2&fbs=AEQNm0Dvr3xYvXRaGaB8liPABJYdGovAUMem85jmaNP43N9LWpfDDLHFWEIRIoGXrCcpqBnTPPPAVoLJSbShGhjCUh_PkYJ-EGnbNbOWMRQNMSK5wFzcpnqQvAGy2i2jpdQ9Pli0jPbsLXICw2Fykte5knrR2MedCD0ivS6nFB8clSugaqRW1TWVK4S4HJfOWCAp_LwzkEvonFXOWp62gxTf-8eUSPnNfLpYYxF-GcvKLm6ecmCF42g&sa=X&ved=2ahUKEwjRv9r02fyHAxV8QvEDHWXcF1cQtKgLegQIERAB&biw=1910&bih=967&dpr=1 PS. w żadnym wypadku nie używaj kompresora 😬 Edytowane 17 Sierpnia 2024 przez Semtex Cytuj
Mastodont Napisano 17 Sierpnia 2024 Autor Napisano 17 Sierpnia 2024 Mam i pompkę do amorów, ale jak zrobić przejściówkę aby wsadzić w ten jeden z kilkunastu otworów (w ten właściwy conma czarną kropkę na dnie)…? Widziałem że ludzie podłączają igłę od strzykawki. Cytuj
Semtex Napisano 17 Sierpnia 2024 Napisano 17 Sierpnia 2024 Ta sztyca ma wentyl Schradera do nabicia ciśnienia? Cytuj
Mastodont Napisano 17 Sierpnia 2024 Autor Napisano 17 Sierpnia 2024 26 minut temu, Mastodont napisał: Mam i pompkę do amorów, ale jak zrobić przejściówkę aby wsadzić w ten jeden z kilkunastu otworów (w ten właściwy conma czarną kropkę na dnie)…? Widziałem że ludzie podłączają igłę od strzykawki. Nie ma zaworka jak przy amortyzatorach. Cytuj
Semtex Napisano 17 Sierpnia 2024 Napisano 17 Sierpnia 2024 Jarzmo siodełka zdejmowałeś? To nie wygląda na sztycę z kartridżem więc musi mieć wentyl. Cytuj
Mastodont Napisano 17 Sierpnia 2024 Autor Napisano 17 Sierpnia 2024 Wg. Mnie to jest rozbieralny cartridge. Godzinę temu, Mastodont napisał: Mam i pompkę do amorów, ale jak zrobić przejściówkę aby wsadzić w ten jeden z kilkunastu otworów (w ten właściwy conma czarną kropkę na dnie)…? Widziałem że ludzie podłączają igłę od strzykawki. Nie ma zaworka jak przy amortyzatorach. Cytuj
Semtex Napisano 17 Sierpnia 2024 Napisano 17 Sierpnia 2024 No to chyba jesteś skazany na rzeźbę jak na filmiku. Albo szukaj innej sztycy. Miałem jakiś czas KS Rage 1 i to była straszna padaka Cytuj
Mastodont Napisano 17 Sierpnia 2024 Autor Napisano 17 Sierpnia 2024 Ok, ale pytanie było inne,. mianowicie: Czy problem, który opisałem spowodowany jest za niskim ciśnieniem w sztycy? Wg. Mnie to jest rozbieralny cartridge. 1 godzinę temu, Mastodont napisał: Mam i pompkę do amorów, ale jak zrobić przejściówkę aby wsadzić w ten jeden z kilkunastu otworów (w ten właściwy conma czarną kropkę na dnie)…? Widziałem że ludzie podłączają igłę od strzykawki. Nie ma zaworka jak przy amortyzatorach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi