Skocz do zawartości

[rama] pękniecie ramy czy lakieru?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Potwierdzam, może to być początek pęknięcia, miejsce jest bliskie spawu (który został wyszlifowany). Potencjalna lokalizacja pęknięcia mało dogodna. U mnie na czarny lakierze pęknięcie było bardzo słabo widoczne, dopiero po wyjęciu sztycy (wewnątrz ramy) ukazało się w pełnej okazałości.

Napisano

O.O - Level 7 ma już carbon?

A to mi nowina ;), jak na tą cenę to jestem zaskoczony.

W takim razie rower na gwarancji, proponuję na koniec sezonu zgłosić sprzedawcy, aby się wypowiedział na ten temat sklep/producent.

Napisano

Na koniec sezonu może byc już pozamiatane. W chwili obecnej nie będą się wykręcać uszkodzeniem mechanicznym. Poza tym masz określony czas od chwili zauważenia do zgłoszenia (niestety ten post miże być dowodem) i  jednak ryzyko odłamania się tej rurki podczas jazdy jest już podwyższone.

Napisano

W sumie mam podobny problem więc się podepnę. W jaki sposób się najlepszej upewnić czy "pęknięcie" na spawie to uszkodzenie lakieru czy coś poważniejszego?

Jedyny pomysł jaki mam to lekkie zeszlifowanie lakieru i dokładne obejrzenie pęknięcia. Co jeszcze? Na słuch - czy coś trzeszczy? Na czuja - czy coś się rusza?

Napisano

No no - jak zjeżdżam te 45h z "górki" to mi się mokro robi w spodniach jak pomyślę o tym "pęknięciu" a co dopiero mam je obserwować! :D Pół biedy jak się rozjedzie pode mną na jakiejś leśnej chopce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...