Eathan Napisano 2 Stycznia 2025 Autor Napisano 2 Stycznia 2025 @TheJW u mnie rozwiązało to problem. Kilka jazd zaliczyłem i za każdym razem poszło idealnie. Więc stawiam, że to właśnie to. 1 Cytuj
pecio Napisano 2 Stycznia 2025 Napisano 2 Stycznia 2025 (edytowane) Zacznę od technikaliów - dotyczy Edge 1040 na beta 25.22 oraz 26.07. Przesył zarówno przez WiFi oraz Bluetooth ( oczywiście nie równocześnie 😁). Z odczytów wszystko ładnie wyglądało - synchro przebiegło bez zakłóceń. I teraz zaczynają się schody....... aktywności nie ma na koncie. Kilka razy w różnych automatycznych wariantach przeprowadzana i dalej to samo. Dla próby zrobiłem aktywność z podstawowego domyślnego szpeju i wszystko wypadło wzorcowo. Po utwierdzeniu jeszcze przez kolegę @Eathan ,że po stronie serwerów jest wszystko OK rozpocząłem kopanie. Garmina zapiąłem pod komputer , ręcznie wskazałem aktywność w pamięci Edge ...... wciskam enter........ wyskakuje na Connect'cie informacja , że takowa aktywność już istnieje na koncie oraz czy winszuje sobie jeszcze raz przesłać. 🤨 Przesyłam jeszcze raz w trybie manualnym i voila ...... JEST ! Teraz obecnie przeprowadzam autopsję pacjenta z różnymi konfiguracjami. Zobaczę co z tego wyniknie. Ps. Teraz wszystko śmiga bez problemów..............hmm.............. Garmin jest jak żona ....ma swoje kaprysy😁 Oczywiście jak zawsze trzeba potem ręcznie przekierować aktywność pod właściwy rower bo już się nie da z automatu tak jak kiedyś. A najlepsze jest w tym wszystkim to ,że obsługując kolarstwo z poziomu zegarka Garmina wszystkie aktywności ładnie trafiają pod właściwy rower na Connect . A k....a z poziomu Edge już się nie da i trzeba ręcznie przypisywać pod właściwy rower. W Garminie wszystko działa zgodnie z hinduską filozofią chhuj-szuj 😁 A wystarczyła by w Edge jedna maleńka opcja - "inne" , albo w Connect opcja - "trenażer". Czy to tak wiele. Lub przed każdym użyciem roweru czy trenażera zmienianie domyślności szpeju na Connect. Edytowane 2 Stycznia 2025 przez pecio Cytuj
Eathan Napisano 2 Stycznia 2025 Autor Napisano 2 Stycznia 2025 @pecio albo tak jak to zrobiła Strava i tam to działa poprawnie. Wystarczą dwa pola: rower + typ aktywności. W ramach roweru ptaszkujesz typ aktywności i tyle. Cytuj
pecio Napisano 2 Stycznia 2025 Napisano 2 Stycznia 2025 @Eathan dokładnie tak. Pod wpływem emocji 😉😁 napisałem po raz kolejny elaborat bezpośrednio do centrali poruszając tą kwestię i sugerując możliwe banalne rozwiązania. Może tym razem trafi na kogoś "rozumnego" i będzie dalszy pozytywny obrót sprawy z happy endem. 2 Cytuj
pecio Napisano 4 Stycznia 2025 Napisano 4 Stycznia 2025 No i nie ma pozytywnego rozwiązania ( przynajmniej na razie) .... trafiło na takiego co mu się nic nie chce . W efekcie odesłał na stronę "racjonalizatorską" abym tam "wypocił" swoje nowe pomysły na ulepszenia. Cytuj
Adamicki Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Pytanie do użytkowników: czy Edge 1050 dobrze Wam nalicza sumę przewyższeń? Mój zawyża o jakieś 15-25% względem skorygowanej potem przez Stravę sumy przewyższeń. Dla porównania Epix2, którego używam nadal jako urządzenie kontrolne podaje sumy przewyższeń porównywalnie do tego, co potem Strava przeliczy po swojemu. Cytuj
pecio Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 1040 ( ten sam soft bazowy 30.18 ) liczy idealnie . Można nawet pokusić się o stwierdzenie , że robi to z geodezyjną precyzją . Cytuj
Charvel Napisano 25 minut temu Napisano 25 minut temu A teraz odpal sobie chatgpt czy tam gemini i napisz: dlaczego GPS nie powinien służyć do wyznaczania wysokości. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi