Skocz do zawartości

[Suport] Problem z suportem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem.

Od jakiegoś czasu zacząłem słyszeć lekkie stukanie w okolicach suportu. Dziś w końcu miałem chwilę żeby się do niego dobrać i oto co ujrzałem.

Suport ten sam wymieniałem i ewidentnie coś poszło nie tak. Obtarcie jak dla mnie świadczy że musiałem go krzywo wkręcić co wydawałoby się nie możliwe.

Prosiłbym o poradę czy po prostu kupić nowy suport, założyć i jeździć dalej czy też po prostu ten wyczyścić i jeździć dalej.

Niestety nie grzebię dużo przy swoim rowerze ale chciałbym ten brak nadrobić stąd tak pewnie banalne pytanie i problem.

Z góry bardzo dziękuję za porady.

20240618_171157.jpg

Napisano

No dobra. A zakładając że gwint się zjechał to da radę to jakoś przegiwntować? Większego gwintu nie da rady no pewnie mało materiału ale suporty też jakieś standardowe są.

Jeśli gwint się zjechał w ramie to może kupię nowy suport i już zajeżdżę tą ramę do końca? 

Dzięki w ogóle za dialog 🙂

Napisano

Wykręcając suport czułem że swing zdecydowanie jest. Szło tak jak powinno iść. Także myślę że tragedii nie ma. Ale dzięki za link. Zobaczę jutro jak to wygląda i albo jeden albo drugi zakupie.

Napisano

No dobra. Gwinty są ok. Nowy suport wkręcony bez problemu. Poczytałem trochę w necie i okazuje się że to raczej kwestia wadliwej serii suportów. Widziałem zdjęcia suportów w podobnym stanie od ludzi którzy wydają się mieć trochę więcej doświadczenia z serwisem rowerów. Tak czy inaczej problem rozwiązany, można wracać na siadło 🙂

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...