Skocz do zawartości

[Reklamacja skazy na ramię] nowy Kross Esker 5.0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, od kilku dni stałem się szczęśliwym posiadaczem swojego pierwszego gravela - Kross Esker 5.0. Rower kupiłem w czwartek wieczorem. Wróciłem nim do domu. Dopiero dzisiaj zauważyłem drobną skazę na ramię roweru. Czy takie coś kwalifikuje się do reklamacji? 

Wiem, że rower nie jest na wystawę i po kilku sezonach prawdopodobnie nie będzie w stanie idealnym, natomiast w tym wypadku denerwuje mnie taka sytuacja, że kupuje się się nowy rower za grube tysiące a stan jego nie jest idealny...

Co myślicie? Reklamować? Czy to nie przejdzie? 

Messenger_creation_f4dfad4e-2826-400d-bfe5-32e1e569e8f8.jpeg

Messenger_creation_5e14e24a-4346-4e6b-af97-bb3ba9cae716.jpeg

Napisano

Moim zdaniem nie ma żadnego powodu by reklamować zadrapanie. Mogło powstać na produkcji, mogło powstać w sklepie, mogłeś zrobić je Ty bezwiednie.

Jeśli nie zauważyłeś przy wydaniu roweru to ja bym na Twoim miejscu zapolerował rysę i okleił rower folią ochronną i cieszył się jazdą. Wchodzenie w spór prawdopodobnie skończy się tygodniami bez roweru, a kupuje się chyba by jednak jeździć.

• Mod Team
Napisano

Dokładnie. A biorąc pod uwagę jakość lakieru w nowych rowerach podobnych rysek pojawi się mnóstwo w użytkowaniu i nie po kilku sezonach, a po kilku/nastu jazdach.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...