Skocz do zawartości

[mycie napędu] osłona tarczy i klocków hamulcowych

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

czy znacie jakiś zamiennik dla osłony muc off-a? Do mycia napędu stosuje piankę fenwicka i jakby się nie starać zatłuszcza mi tylny hamulec tarczowy. Zrobiłem osłonę z kartonu, ale trochę denerwujące jest to rozwiązanie. Macie coś do polecenia?

Napisano
W dniu 17.04.2024 o 08:03, eloo napisał:

O, to już spadła cena. Jak ja szukałam czegoś z rok temu to chcieli za to dobrą kase🤣. Urwałam kawałek kartonu, tak żeby był mniejszy i włożyłam między szprychy. W miarę to zdawało egzamin. Teraz w sumie psikam piankę fenwick i nie burczą mi jakoś bardziej niż wcześniej po użyciu degreasera na napędzie, więc chyba piankostwór zdał egzamin. A nawet odpuścił chyba lepiej syf z tarcz niż dedykowane brake cleanery.

Napisano
W dniu 18.04.2024 o 09:15, Michal2008 napisał:

no u mnie po myciu pianka fenwicka i nie zasłaniając tarczy z zaciskiem strasznie zatłuszcza hamulce...

Aa, nie doczytałam. Dziwne. Mi pianka nie zatłuszcza. Psikam tarcze i klocki przed użyciem czegoś co nie powinno się tam znaleźć, czyli np. degreaser fenwicka czy niektóre płyny do mycia 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...