Skocz do zawartości

[4000] uniwersalny fitness

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry forumowiczom,

poszukuję roweru głównie na ścieżki asfaltowe, ale również utwardzane szutry i leśne drogi (na pewno suche, żadnego błota lub luźnego podłoża).

Najlepiej jakby od razu był na szerszej oponie (~40).

Trasy docelowe to raczej szybkie 30-40km i  2, 3 razy w sezonie ~100km.

Napęd 1x lub 2x, na prostej kierownicy i niezbyt agresywnej geometrii.

Dzięki za wszystkie propozycje

Napisano

Zerknij na Cube Nulane - za około 4 tys. zł można już kupić podstawowy model ze sztywnymi osiami, karbonowym widelcem i oponami 40c (i miejscem na więcej). Jedynym minusem może być napęd 2x8 Shimano Claris. Za około 2,5-3 tys. zł można spokojnie kupić na olx, jeśli używki też bierzesz pod uwagę, poprzednika tego Nulane czyli Cube SL Road w jakiejś wyższej wersji na Tiagrze czy Shimano 105. Generalnie teraz każda marka ma fitnessy więc jest w czym wybierać - wpisz sobie w neta hasło "rower fitness" i pooglądaj co tam wyskoczy

Napisano

@RabbitHood szukam czegoś ze sztywnym widelcem

@Greg1 patrzyłem na cube, najbardziej mnie zainteresował nualne pro - ciekawy osprzęt, ale trochę poza budżetem + nie nie do końca mi się podoba (kwestia gustu) 

Jakieś opinie o Giant Escape?

Napisano

Ze stajni Speca jak już to Sirrus X - tam wchodzą szersze opony.

Ja mam poprzednika Cube Nulane czyli Cube SL Road i ja akurat lubię i mi się podoba estetyka rowerów Cube 😁

Wiem, że w Polsce ceny tych Cube są przegięte ale możesz popatrzeć na niemieckich stronach, tam są tańsze 

A który model Giant Escape? Generalnie wszystkie te rowery są podobne chociaż ten Giant jest na osprzęcie typu trekkingowego czy budżetowego mtb Alivio/Altus. No i ma osie QR, niby w tym segmencie rowerów to nie jest aż tak istotne, ja w moim Cube też mam QR-y

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...