Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Na forum  są drobne nieścisłości 😁

Screenshot 2026-05-14 at 09-27-25 (1) Varia RearVue 820 SW - v6.70 - Varia Series - Cycling - Garmin Forums.png

Screenshot_20260514_091723_Varia_1.jpg

Co po cichu  jeszcze  poprawili ..... mam nadzieję ,że  będzie dłużej 820 działać  niż te 15 godzin. 

Edytowane przez pecio
Napisano

A więc  tak, było trochę pojeżdżone:

• Auta wykrywane trochę później niż przed aktualizacją
  • Jeśli już wykryje auto szybciej to praktycznie do minięcia mnie przez nie nie pokazuje gabarytu auta, zawsze najdłuższy rozmazany prostokąt bez klasyfikacji zagrożenia(brak trójkącika w prostokącie), belki po bokach zawsze czerwone.
  • co do widmowych alarmów, dalej jak sprowadzam rower do piwnicy to lampa zawsze w tych samych miejscach odpala się (zawsze jak wchodzę w przewężenie i tak jakby ściany to auta😄)
  • Bateria może ciut dłużej trzyma( Wcześniej 6/7% na godzinę teraz 5 no może 6%, ale to pewnie przez to, że później auta wykrywa😄)
Napisano

Zrobiłem  " parapetowy " 😉 test   akumulatorka w Varii 820 na najnowszym  firmware 6.70 .  Tryb dzienne mruganko ,  łączność BLE  z telefonem  ................  działa dokładnie 27 godzin  i raportuje jeszcze 6 %  baterii.  Tak na sucho  to całkiem nie źle .  

• +1 pomógł 2
Napisano (edytowane)

Pozwolą Panowie , że odniosę się do poprawek  w wersji 6.70.  Faktycznie   "płotowe" 😉 duchy z innego wymiaru  przestały wzbudzać  nerwową Variatkę.   Poprawiła się  "klasyfikacja"  a raczej jej  nieomylność w tej kwestii.  Choć do ideału ciutkę brakuje . Przykład.....  jedzie za mną TiR , wykrywa go prawidłowo  ale  jak bestia siada mi na kole to  po chwili staje się osobówką .  Są też drobne perturbacje  w ilości wskazywanych obiektów.   Pojawiają się w specyficznych warunkach  ukształtowania drogi i raczej wynikają  z "technologii " radarowej. 

Czas zużycia energii   w warunkach drogowych  się dopiero okaże po  zakończeniu cyklu.  "Parapetowo " napawa optymizmem. 

I najważniejsze , koniec z wyskakującymi  komunikatami " błąd radaru "   i rozłączaniem podczas jazdy . 

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

@Eathan nie jest tak różowo do końca ..... Magenka za to się " skiepściła "  . Żeby być precyzyjnym   to wina leży gdzieś  w nowej "betce" Edka  i współpracy na linii SBL a Garmin.    Pokazuje  w smarcie wszystko prawidłowo  ale faktycznie światło się nie odpala.   Trzeba przejść do manuala  ręcznie "tapnąć" beleczkę z trybem i potem znowu przejść w smarta. 

Pomijam kwestię , że Edek  pokazuje teraz wierutne bzdury  odnośnie nachylenia trasy.  Coś poprawili ,coś spie........😁

Klasyka. 

Edytowane przez pecio
Napisano

Nie miałem jeszcze okazji  "sieknąć "😁 okiem  co się porobiło nowego  u Garmina.  Ale jak jest to już śpieszę z instalacją. 

PS. 

Jest faktycznie 31.29

• +1 pomógł 1
Napisano

A więc 😉 ....na nowej "betce" 31.29 w Edku i nowym 6.70 w Varii 820 , duchy z innego wymiaru  powróciły.  Wróciły też komunikaty "błąd radaru " . Dla osłody  poprawili  detekcję .  Obecnie   obiekty   które faktycznie stwarzają zagrożenie  są oznaczane. Nie tak jak poprzednio  gdzie wszystkie  miały " ikonkę " .  Pogorszył się też  zasięg . 

Napisano

@smw44199 to nie Korea Północna 😁.  U Garmina zostajesz  królikiem doświadczalnym   świadomie i za zgodą . Ktoś się musi poświęcać dla ludzkości   zanim  kolejna "stabilna " 😉 wersja  oprogramowania zagości pod strzechami  ogółu. 

@Eathan dzisiaj  mogłem sobie całą drogę jechać z beleczką " błąd radaru , radar rozłączono ".

Mało tego  ,  przy większym odtylcowym ruchu   klasyfikacja  totalnie głupieje.  W połowie dystansu TiR  reszta jako osobówka lub jedzie osobówka  a okazuje się być ciężarówką.    Błąd także  jest w kwestii ilości pojazdów  jadących w zasięgu radaru . 

Dzisiaj  kilka minut   musiałem spędzić na poboczu obserwując  Varię  bo przestałem jej ufać .   Powiem szczerze   ,że ten brak zaufania będzie się  traumatycznie teraz za mną ciągnął 😉🤣

• Haha 1
Napisano

Wczoraj zaliczyłem dłuższy wypad i z obserwacji:

• duchy na postojach wróciły, 
  • błąd radaru wrócił, 
  • nie zauważyłem błędów w rozpoznawaniu pojazdów. 

Za to pojawił się problem z rozłączaniem AXS. Więc to zdecydowanie wina EDGE i tej ostatniej aktualizacji. 

Napisano

szanuje takie hobby...ale z drugiej strony - patrzac na to co czasem potrafi odwalić garmin, to wyglada jakby u nich  testowała ekipa ciapatych ....powinien Was wziasc na etat full remote. 

Napisano (edytowane)

Ciapate to piszą u Garmina soft. Testują "jelonki" takie jak my. 😉😁

Kiedyś na samym początku historii garmina jak w ofercie mieli dwa / trzy szpeje oprogramowanie było dopracowane jak w serii lotniczej.  Dziś  jak w ofercie mają szwarc , mydło i powidło oraz na siłę chcą być inowacyjni ......jest tak jak jest. Przestali wyrabiać i w dniu premiery wylatują bubelki. Jakoś to będzie i z czasem wszystko się poprawi ..... " jakoś" 😁

@Eathan https://mybiketraffic.com/help/

Edytowane przez pecio
Napisano

Może Maca w swoim SBL  też zrobi takie obejście  aby wyświetlał się status   przycisków  w odpowiednim trybie.  

A najgorsze , że programiści muszą kombinować aby obchodzić to zjxxxxxne  Secure BLE . Garmin tak bardzo nie chce się dzielić "nowymi funkcjami " , że do dzisiaj nie udostępnił API.