pecio Napisano 14 Maja Napisano 14 Maja (edytowane) Na forum są drobne nieścisłości 😁 Co po cichu jeszcze poprawili ..... mam nadzieję ,że będzie dłużej 820 działać niż te 15 godzin. Edytowane 14 Maja przez pecio Cytuj
bashey_pl Napisano 14 Maja Napisano 14 Maja No też właśnie w robcie robię upgrada. Jak nie będzie padać to po pracy potestujemy. Cytuj
bashey_pl Napisano 17 Maja Napisano 17 Maja A więc tak, było trochę pojeżdżone: Auta wykrywane trochę później niż przed aktualizacją Jeśli już wykryje auto szybciej to praktycznie do minięcia mnie przez nie nie pokazuje gabarytu auta, zawsze najdłuższy rozmazany prostokąt bez klasyfikacji zagrożenia(brak trójkącika w prostokącie), belki po bokach zawsze czerwone. co do widmowych alarmów, dalej jak sprowadzam rower do piwnicy to lampa zawsze w tych samych miejscach odpala się (zawsze jak wchodzę w przewężenie i tak jakby ściany to auta😄) Bateria może ciut dłużej trzyma( Wcześniej 6/7% na godzinę teraz 5 no może 6%, ale to pewnie przez to, że później auta wykrywa😄) Cytuj
pecio Napisano 18 Maja Napisano 18 Maja Zrobiłem " parapetowy " 😉 test akumulatorka w Varii 820 na najnowszym firmware 6.70 . Tryb dzienne mruganko , łączność BLE z telefonem ................ działa dokładnie 27 godzin i raportuje jeszcze 6 % baterii. Tak na sucho to całkiem nie źle . 2 Cytuj
pecio Napisano 19 Maja Napisano 19 Maja (edytowane) Pozwolą Panowie , że odniosę się do poprawek w wersji 6.70. Faktycznie "płotowe" 😉 duchy z innego wymiaru przestały wzbudzać nerwową Variatkę. Poprawiła się "klasyfikacja" a raczej jej nieomylność w tej kwestii. Choć do ideału ciutkę brakuje . Przykład..... jedzie za mną TiR , wykrywa go prawidłowo ale jak bestia siada mi na kole to po chwili staje się osobówką . Są też drobne perturbacje w ilości wskazywanych obiektów. Pojawiają się w specyficznych warunkach ukształtowania drogi i raczej wynikają z "technologii " radarowej. Czas zużycia energii w warunkach drogowych się dopiero okaże po zakończeniu cyklu. "Parapetowo " napawa optymizmem. I najważniejsze , koniec z wyskakującymi komunikatami " błąd radaru " i rozłączaniem podczas jazdy . Edytowane 19 Maja przez pecio 1 Cytuj
pecio Napisano 19 Maja Napisano 19 Maja (edytowane) @Eathan nie jest tak różowo do końca ..... Magenka za to się " skiepściła " . Żeby być precyzyjnym to wina leży gdzieś w nowej "betce" Edka i współpracy na linii SBL a Garmin. Pokazuje w smarcie wszystko prawidłowo ale faktycznie światło się nie odpala. Trzeba przejść do manuala ręcznie "tapnąć" beleczkę z trybem i potem znowu przejść w smarta. Pomijam kwestię , że Edek pokazuje teraz wierutne bzdury odnośnie nachylenia trasy. Coś poprawili ,coś spie........😁 Klasyka. Edytowane 19 Maja przez pecio Cytuj
Eathan Napisano 19 Maja Napisano 19 Maja A wiesz, że dzisiaj wpadła nowa beta dla EDKA? U mnie Magene poprawnie się odpala i nie mam z nią problemów. 1 Cytuj
pecio Napisano 19 Maja Napisano 19 Maja Nie miałem jeszcze okazji "sieknąć "😁 okiem co się porobiło nowego u Garmina. Ale jak jest to już śpieszę z instalacją. PS. Jest faktycznie 31.29 1 Cytuj
pecio Napisano 21 Maja Napisano 21 Maja A więc 😉 ....na nowej "betce" 31.29 w Edku i nowym 6.70 w Varii 820 , duchy z innego wymiaru powróciły. Wróciły też komunikaty "błąd radaru " . Dla osłody poprawili detekcję . Obecnie obiekty które faktycznie stwarzają zagrożenie są oznaczane. Nie tak jak poprzednio gdzie wszystkie miały " ikonkę " . Pogorszył się też zasięg . Cytuj
Eathan Napisano 23 Maja Napisano 23 Maja Potwierdzam, wróciło rozłączanie radaru i błąd danych radaru (czy jakoś tak). poza tym u mnie nie chciał działać z SBL :( Cytuj
smw44199 Napisano 23 Maja Napisano 23 Maja Panowie, nie macie wrażenia, że jesteście beta testerami Garmina? Cytuj
Eathan Napisano 23 Maja Napisano 23 Maja @smw44199 nawet jestem tego pewien bo się zapisałem do programu beta testów 😈 1 Cytuj
pecio Napisano 23 Maja Napisano 23 Maja @smw44199 to nie Korea Północna 😁. U Garmina zostajesz królikiem doświadczalnym świadomie i za zgodą . Ktoś się musi poświęcać dla ludzkości zanim kolejna "stabilna " 😉 wersja oprogramowania zagości pod strzechami ogółu. @Eathan dzisiaj mogłem sobie całą drogę jechać z beleczką " błąd radaru , radar rozłączono ". Mało tego , przy większym odtylcowym ruchu klasyfikacja totalnie głupieje. W połowie dystansu TiR reszta jako osobówka lub jedzie osobówka a okazuje się być ciężarówką. Błąd także jest w kwestii ilości pojazdów jadących w zasięgu radaru . Dzisiaj kilka minut musiałem spędzić na poboczu obserwując Varię bo przestałem jej ufać . Powiem szczerze ,że ten brak zaufania będzie się traumatycznie teraz za mną ciągnął 😉🤣 1 Cytuj
Eathan Napisano 24 Maja Napisano 24 Maja Wczoraj zaliczyłem dłuższy wypad i z obserwacji: duchy na postojach wróciły, błąd radaru wrócił, nie zauważyłem błędów w rozpoznawaniu pojazdów. Za to pojawił się problem z rozłączaniem AXS. Więc to zdecydowanie wina EDGE i tej ostatniej aktualizacji. Cytuj
pecio Napisano Wtorek o 11:56 Napisano Wtorek o 11:56 (edytowane) Zgadza się , za ten syf ponosi winę ostatnia" betka " . Teraz właśnie czytam ,że jest nadzieja na obejście secure BLE w SBL https://forums.garmin.com/sports-fitness/cycling/f/varia-series/436868/varia-rearvue-820-ciq-mybikeradar Edytowane Wtorek o 12:00 przez pecio Cytuj
Eathan Napisano Środa o 03:48 Napisano Środa o 03:48 @pecio widziałeś jaki fajny wynalazek => https://www.mybiketraffic.com/ Kolejne dane się zbierają a jazdy Cytuj
gnomon Napisano Środa o 04:43 Napisano Środa o 04:43 szanuje takie hobby...ale z drugiej strony - patrzac na to co czasem potrafi odwalić garmin, to wyglada jakby u nich testowała ekipa ciapatych ....powinien Was wziasc na etat full remote. Cytuj
pecio Napisano Środa o 05:34 Napisano Środa o 05:34 (edytowane) Ciapate to piszą u Garmina soft. Testują "jelonki" takie jak my. 😉😁 Kiedyś na samym początku historii garmina jak w ofercie mieli dwa / trzy szpeje oprogramowanie było dopracowane jak w serii lotniczej. Dziś jak w ofercie mają szwarc , mydło i powidło oraz na siłę chcą być inowacyjni ......jest tak jak jest. Przestali wyrabiać i w dniu premiery wylatują bubelki. Jakoś to będzie i z czasem wszystko się poprawi ..... " jakoś" 😁 @Eathan https://mybiketraffic.com/help/ Edytowane Środa o 05:45 przez pecio Cytuj
pecio Napisano Środa o 06:50 Napisano Środa o 06:50 (edytowane) Film Pan oglądnij do końca. Zaczynam zabawę . https://gplama.com/2026/05/26/garmin-varia-rearvue-820-v6-70-mybikeradar-traffic-v3-0/ Edytowane Środa o 07:01 przez pecio Cytuj
Eathan Napisano Środa o 07:15 Napisano Środa o 07:15 Ja to już ustawiłem z samego rana. Po robocie pójdę pojeździć to sprawdzę jak to w praniu wygląda. Cytuj
bashey_pl Napisano Środa o 07:16 Napisano Środa o 07:16 Już zainstalowane, będę sprawdzał po pracy. Cytuj
pecio Napisano Środa o 09:29 Napisano Środa o 09:29 Może Maca w swoim SBL też zrobi takie obejście aby wyświetlał się status przycisków w odpowiednim trybie. A najgorsze , że programiści muszą kombinować aby obchodzić to zjxxxxxne Secure BLE . Garmin tak bardzo nie chce się dzielić "nowymi funkcjami " , że do dzisiaj nie udostępnił API. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi