Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Możesz zrobić np. taki wsad - jedździsz z wyłączonym światłem  . Po wykryciu pojazdów z tyłu zaczyna działać w trybie dziennym , po " ustaniu" ruchu na powrót się wyłącza miganie.  Wjedziesz do tunelu czy innej czarnej dziury przechodzi z automatu w tryb nocny aby natychmiast po opuszczeniu przejść do standardowej pracy. Tak samo z automatu dzieje się w godzinach wieczornych/ nocnych. Oprócz tego po wykryciu hamowania działa w trybie świateł stopu. I to wszystko równocześnie w ramach jednego wsadu. Varia sama się steruje. Plus tego rozwiązania  - o wiele dłuższy czas działania i bezstresowa obsługa.

• +1 pomógł 3
Napisano (edytowane)

@chopmaz  , czy to skomplikowane ? Jest to pojecie względne , dla mojej żony  ustawienie  tego w Varii jest jak  zrozumienie interakcji bozonu Higgsa w spontanicznym  złamaniu symetrii ekstrapolowanego z gluonu ciemnej materii..... 😉😁 Dla Ciebie może to być jak spluniecie pod budką z piwem przed wychyleniem złocistego.  A działa  średnio ( bo to zależy od ruchu  "tylnio- bocznego "😁)  o  jeden dzień  więcej w porównaniu do  stałego mrugacza. 

Edytowane przez pecio
Napisano (edytowane)

@PawelW84 

proszę bardzo :

###0,73535488::11141120#9,6!NoGPS:1:4:0:0G[3!BRAKE:2:4:0:0C]1.94444A[-10!DRadar:1:7:0:0I]-1]0!NOC:2:4:0:0B[5Es-600,r600!NRadar:2:6:0:0Es-600,r600I]-1]0!:1:0:0:0D=1##6,5:Varia 515:0:16777215!2,:-1,OFF:0!1,STAŁE:4!1,DZIENNE:7!1,NOCNE:6!1,PELETON:5#0::#0:1#123!:123!#16711680#0#B3843##3#0#0

W każdym pliku występują zmienne w postaci sprzętu   -  modelu licznika modelu variatki

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 1
  • Haha 1
  • 3 miesiące temu...
Napisano (edytowane)

@Eathan Variatka ma dokładnie takie samo mocowanie jak reszta Garminów Edge .  Tylko to mocowanie   jest obrócone o 90 stopni  uwzględniając specyfikę  tego radaro- lampiona.

Tak to wygląda wpięte w uchwyt na mostku

20251224_091332_1.jpg

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 1
Napisano

Dzięki za rozwiązanie wątpliwości. Kminie właśnie jak ujednolicić zamieszanie z ładowaniem różnych sprzętów. Wkurza mnie mini USB w lampkach Treka i chcę je wymienić. Jednocześnie muszę kupić sztywny zaczep dedykowany do sztycy. Przez chwilę brałem pod uwagę zakup Magicshine SeeMee R300 (radar, mocna lampka i spoko bateria) ale tam jest jakaś wersją mini tego garminowego patentu. W zaczepach na sztyce mam pełnowymiarowy standard.

Napisano (edytowane)

W lampkach Treka / dawny Bontrager masz micro USB . Taki sam port do ładowania jest w Variatce.   W nowych licznikach Garmina masz USB-C .   W Varii można  przy okazji "remontu"  port wymienić na nowy USB-C.  Mnie osobiście nie przeszkadza  taki misz masz  bo w razie "W"   mam malusią przejścióweczkę  z C na micro. 

A jeszcze nadmienię  ,że lepszego DZIENNEGO  !  przedniego mrugacza niż  IONkę Treka  nie znajdziesz.   (mała, daje po oczach,   sterowana  z poziomu Garmina Edge ) 

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 1