Skocz do zawartości

[Grawel ebik] do 15k

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie chciałem zapytać jaki rower grawerowy elektryczny do 15 000 warto kupić Mam 175 wzrost czy ma to sens głównie będę jeździł po mieście i troszkę trasy

Napisano

W tej cenie można kupić właściwie dowolny dobry rower i na każdym da się wygrawerować napis "elektryczny" ;) 

Elektryczny gravel nie ma większego sensu z uwagi na ograniczenie prędkości z jednej i większą masę z drugiej strony. Za to analog do miasta jak najbardziej.

Napisano
Godzinę temu, Marcin2023 napisał:

Witam serdecznie chciałem zapytać jaki rower grawerowy elektryczny do 15 000 warto kupić Mam 175 wzrost czy ma to sens głównie będę jeździł po mieście i troszkę trasy

Żadnego. 

Chyba że jeździsz 15kmh na analogu. 

Ja, nie będąc sterydem, na rowerze tego typu utrzymywałem >25 kmh bez żadnego wysiłku , w warunkach płaskomiejskich.  Więc E w takim przypadku jest kompletnie bez sensu. 

Napisano
3 godziny temu, Marcin2023 napisał:

Witam serdecznie chciałem zapytać jaki rower grawerowy elektryczny do 15 000 warto kupić Mam 175 wzrost czy ma to sens głów (...)

A ty co ? Polskiego w szkole nie miałeś ? Nie słyszałeś o znakach interpunkcyjnych 🙄 

Napisano
5 godzin temu, KNKS napisał:

A ty co ? Polskiego w szkole nie miałeś ? Nie słyszałeś o znakach interpunkcyjnych 🙄 

Przed znakami interpunkycjnymi nie robisz "spacji".

Cytat

Nie jedziłem

Widać. 

1. Baranek nie jest optymalnym rozwiązaniem do jazdy po mieście, lepiej sprawdza się prosta kierowca - rower jest bardziej zwrotny a hamowanie skuteczniejsze. 

2. Po co ci gravel do jazdy po asfalcie? 

3. Nie ma większego sensu kupno elektrycznego roweru tego typu. Wspomaganie działa do 25kmh a osiąganie takich i wyższych prędkości na rowerze z barankiem nie jest żadnym problemem. 

4. Co w ogóle znaczy "jazda po mieście"? Chciałbyś ten rower gdzieś zostawiac/przypinać? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...