Skocz do zawartości

[Bębenek kasety] Na co zmienić?

Lipae30

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej mam w nowym elektrycznym Romecie e-Ramblerze piaste z tyłu FH-TX505 co oznacza że za napęd w bębenku odpowoadają tylko dwie mikro zapadki. Dla porównania w deore są już 4 zapadki. Ten bębenek przy mojej masie 110kg i podjazdach pada po 300-400km. Mam napęd 1x10. Jaki bębenek dałoby się zastosować albo jakie całe koło 29 cali kupić żeby piasta pasowała do mojego roweru a jej bębenek był wytrzymały? Dzięki Pozdrawiam

Screenshot_20231007_184700_com.android.gallery3d.jpg

Napisano

Jeśli kupisz DT z osią 12x142 to będzie się dalo skonwertować. Tylko jeśli zostawisz obecne obręcze to powstanie pewna dysproporcja - piasta 16x droższa niż obręcz ;) Może od razu całe koła serii H kub HX.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Kupiłem to koło, okazuje się że wszystko pasuje plug and play nawet podkładki pod bębenek nie trzeba było. Jedyne co to nie ma w zestawie osłony na dętke. Pod wentyl samochodowy trzeba rozwiercić dziure. Mało ma zagłębienia obręcz na środku pomiędzy miejscami gdzie leży rant opony i ciężko opone wsadzić. Zobaczymy ile pojeździ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...