Skocz do zawartości

[Rower do 3000zl] dla chłopa 150kg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli trzymać się dopuszczalnego przez producentów obciążenie to jedyny rower jaki znam - https://www.decathlon.pl/p/rower-podrozny-riverside-touring-520/_/R-p-332407?mc=8643286&c=Niebieski_Turkusowy

Jeśli chcesz ryzykować to max obciążenie 140kg ma polski Unibike . Podobnie albo i więcej ma Giant , Trek ma 136kg . Z tym że to zawsze jest waga rowerzysty + roweru + ew bagażu .

Myślę (!) że ramy rowerów do 140km przy spokojnym użytkowaniu wytrzymają , być może koła szczególnie tylne będą sprawiać problem . Być może po jakimś czasie trzeba będzie zrobić jakieś specjalne koło na zamówienie .

Napisano

Każdy XC/AM w Decathlon od tych 4 tysi uniesie cię. 

Będziesz koła dawał do dociągnięcia szprych, czy któraś pęknie to ewentualnie nie przyznawaj się że Ty jeździsz. 

Jakieś pięć lat temu ważyłem około 130 kilo i nie było żadnych problemów. 

Napisano

Rama z palcem w nosie wytrzyma. Przy tej masie i tak nie ma mowy o agresywnej jeździe. Najbardziej po tyłku będą dostawać koła. Po kilkunastu km wziąlbym te koła podociągał na max co obręcz dopuszcza jednocześnie klejąc nyple.

Napisano

Niedawno pisałem tu o amerykańskich rowerach do 250kg. Ramy spawane z rur lotniczych. 150 to nie ekstrem. Ale tandetne rowery (koła) będą się sypać. Markowa rama na prostej drodze musi to wytrzymać. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...