Skocz do zawartości

[około 1500zł] Rower dla dziewczynki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jak w temacie. Szukam roweru dla córki. Ma 7lat i 132cm wzrostu i jest dosc silna. Mierzyłem fla niej rockdrivera st500 24 cale i wyglądało to dosc dobrze. Jej się rower podoba bo ma przełożenia z przodu i jest żółty. Czy w tej cenie cos lepszego znajdę

Napisano

Kurcze jechała na nim w decathlonie. Dała bez problemu rade. Moge jej wziac z kołami 20, ale to pewno sezon pojeździ. Jak na dziewczynkę jest dość wysoka i dość silna. 

Napisano

Dziecko nie ogarnie 3-ch blatów z przodu. Mało tego. Dorośli też nie ogarniają i większości przypadków jeżdżą tylko na środkowej. Dlatego dla większości osób najlepszy jest napęd 1x. Dla dzieci w szczególności.

Napisano

Nie ogarnia wiadomo. Sam jeżdżę to jej opowiadałem co i jak, ale z drugiej strony jak dobrze pamietam jak nie pojezdzisz na takim to się nie nauczysz. 

Napisano
2 godziny temu, Kocurtychy napisał:

Kurcze jechała na nim w decathlonie. Dała bez problemu rade. Moge jej wziac z kołami 20, ale to pewno sezon pojeździ. Jak na dziewczynkę jest dość wysoka i dość silna. 

Yup, 20 cali będzie dla niej na jeden sezon. Nawet jeśli 24 będzie teraz minimalnie za duży, to w sierpniu już będzie ok, wiem z praktyki jak to wygląda:)

Napisano

Aluminiowa rama, aluminiowe koła, przerzutka tylko z tyłu, manetka obrotowa bak niepotrzebnie obciążającego amortyzatora, kolor ok 🙂

Nie ma co szukać dziury w całym...

Jedynie nie wiem w jakim terenie córka jeździ jak głównie po asfalcie zastanowiłbym się nad zmianą opon na mniej agresywne...

Napisano

Rama stalowa, ale w tej cenie warto. 

30 minut temu, Kocurtychy napisał:

tu rzucony tam leżał

Trzeba tłumaczyć od małego żeby szanowało...

Napisano

Też myślę, że OK, choć na taką używkę to warto odrobinę stargować.

To fakt, że trudno nadążyć z rowerami - moja córka miała 12, 16, 20, 24, 26, 27,5 i dwa 29 cali - średnio rower co dwa lata. Część była nowa, część kupiona używana,  a wszystkie niepotrzebne sprzedane. Dbałość o sprzęt udało się zaszczepić.

Napisano

Dzieki wszystkim za pomoc. To była dobra rzecz posłuchać fachowców. Zdecydowanie jeden blat z przodu to dobry wybór. Młoda z tylu przerzuca i jej to styka.  Kupiłem ten rower z ostatniej wrzuty olx rockrider. Super stan nie zniszczony. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...