zajonc Napisano 19 Lipca 2022 Napisano 19 Lipca 2022 Jak to dziadostwo odkręcić? torx nie da rady wbić, w ogóle upierdliwe miejsce zacisk przy amorze. spiłowałem żeby wsadzić śrubokręt i też nic, próba spiłowanie żeby odkręcić małym kluczem 9 też nie da rady bo za małe dojście z dołu by pilnik wsadzić, wiercenie odpada, ma ktoś jakiś patent jeszcze na odkręcenie zjechanej śruby imbusowej?
kazafaza Napisano 19 Lipca 2022 Napisano 19 Lipca 2022 Takie narzędzie z reguły daje radę. Powodzenia! Albo. Weź utnij felerną śrubę między zaciskiem a adapterem, kup nowy adapter i po krzyku.
zajonc Napisano 19 Lipca 2022 Autor Napisano 19 Lipca 2022 14 minut temu, kazafaza napisał: Weź utnij felerną śrubę między zaciskiem a adapterem, kup nowy adapter i po krzyku. Chyba tak trzeba będzie zrobić, te wykrętaki trochę drogie, chodziło mi jak raczej domowymi sposobami sobie poradzić z tym, śruba mocno zapieczona i śrubokrętem nie idzie, wd40 też nie pomaga.
Gość Napisano 19 Lipca 2022 Napisano 19 Lipca 2022 Odkręć dolną śrubę i ruszaj całym zaciskiem. Śruba powinna trochę puścić. Nauczka na przyszłość, że śruby się smaruje i dokręca z głową.
Mihau_ Napisano 19 Lipca 2022 Napisano 19 Lipca 2022 12 minut temu, zajonc napisał: śrubokrętem nie idzie, Ja tam nie widzę "wyrobionego" nacięcia więc to raczej ty masz za mało siły Grzechotką z płaskim bitem byś ogarnął jeśli masz
Joker86 Napisano 19 Lipca 2022 Napisano 19 Lipca 2022 Widać na zdjęciu naciętą śrubę, może zastosuj WD 40,zostaw na parę godzin,włóż odpowiedni śrubokręt i powinno pójść.
cervandes Napisano 19 Lipca 2022 Napisano 19 Lipca 2022 Ja mam takie śrubokręty, na których jest specjalne miejsce do założenia klucza płaskiego i można kręcić nie tylko ręką na rękojeści, ale z dźwignią. Nie masz może takowego?
zajonc Napisano 19 Lipca 2022 Autor Napisano 19 Lipca 2022 1 godzinę temu, skom25 napisał: Odkręć dolną śrubę i ruszaj całym zaciskiem o to może pomóc trochę 1 godzinę temu, Mihau_ napisał: Grzechotką z płaskim bitem pokaż zdj tej grzechotki, nacięcie jest na bardzo szeroki śrubokręt, nie widać tego na zdj, mam troche za wąskie i nie łapie całości
kazafaza Napisano 19 Lipca 2022 Napisano 19 Lipca 2022 2 godziny temu, zajonc napisał: Chyba tak trzeba będzie zrobić, te wykrętaki trochę drogie Trochę tak, z drugiej strony są tańsze zestawy, które wzbogacą Twój park narzędziowy na przyszłość 2 godziny temu, skom25 napisał: Odkręć dolną śrubę i ruszaj całym zaciskiem. Śruba powinna trochę puścić. Nauczka na przyszłość, że śruby się smaruje i dokręca z głową. Prawda to i to prawda.
RabbitHood Napisano 19 Lipca 2022 Napisano 19 Lipca 2022 Jak ci śrubokręt nie łapie to weź porządny nóż i grubszą stroną przyłóż.
zajonc Napisano 20 Lipca 2022 Autor Napisano 20 Lipca 2022 Udało sie odkręcić, pomogło odkrecenie drugiej śruby i kręcenie zaciskiem plus wd40 i nóż mocny
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.