Edon Napisano 3 Kwietnia 2022 Napisano 3 Kwietnia 2022 Czesć. Szukam platformowych pedałów do gravela. Obecnie posiadam DARTMOOR Candy Pro, ale nie jestem zadowolony. Brakuje mi w nich szytwności, jakoś dziwnie się jeździ. Chyba to kwestia nylonu z którego są wykonane - raczej teraz szukałbym coś aluminiowego. Jest ktoś w stanie coś polecić? Budżet do 250 zł.
RabbitHood Napisano 3 Kwietnia 2022 Napisano 3 Kwietnia 2022 To tylko twoje wrażenie. Możesz sobie kupić np większe platformy - ale żadna nie będzie się "uginała".
Mod Team KrissDeValnor Napisano 3 Kwietnia 2022 Mod Team Napisano 3 Kwietnia 2022 Miałem/mam jakieś stare Dartmoor'y - żelastwo, i mam nylonowe, ale z metalowymi pinami NS Bikes Bistro, i nie widzę żadnej różnicy w sztywności, a nylonowe są lżejsze
Mod Team sznib Napisano 4 Kwietnia 2022 Mod Team Napisano 4 Kwietnia 2022 Ja przed zeszłorocznym sezonem zmieniłem alu platformy na właśnie Candy Pro i żadnej różnicy w sztywności nie odczułem. Trzymanie też jest ok, przynajmniej z Fivetenami.
RabbitHood Napisano 4 Kwietnia 2022 Napisano 4 Kwietnia 2022 Słuchaj a jak z wytrzymałością na piny w tych adidasach. W zeszłym sezonie przeorałem podeszwę shimano i mam pewne opory przy wydawaniu kasy na "droższe buty mtb".
Mod Team sznib Napisano 4 Kwietnia 2022 Mod Team Napisano 4 Kwietnia 2022 We Freeriderach po 2 sezonach miałem w jednym małą dziurę na wylot. Da się jeszcze z tym jeździć, ale niedawno zainwestowałem w nowe Impacty. Góra buta prawie jak nowa. W sumie to było powodem zmiany pedałów na Candy z plastikowymi pinami.
RabbitHood Napisano 4 Kwietnia 2022 Napisano 4 Kwietnia 2022 No chyba też będę musiał przypiłować piny (albo mam plan z przydrutowaniem dętki/starej opony) bo co roku kupować buty to nie na moje nerwy.
Mod Team sznib Napisano 4 Kwietnia 2022 Mod Team Napisano 4 Kwietnia 2022 Ja z Candy generalnie jestem zadowolony. Trzymanie ok i nie niszczą butów.
RabbitHood Napisano 4 Kwietnia 2022 Napisano 4 Kwietnia 2022 Kurde no też się zastanawiałem nad nylonami z plastikowymi wypustkami ale nie chcę na razie przekreślać chinoli - świetnie się kręcą, ważą tyle co nic.
tobo Napisano 4 Kwietnia 2022 Napisano 4 Kwietnia 2022 39 minut temu, RabbitHood napisał: Słuchaj a jak z wytrzymałością na piny w tych adidasach. W zeszłym sezonie przeorałem podeszwę shimano i mam pewne opory przy wydawaniu kasy na "droższe buty mtb". Jeżdżę na dmr vaultach które mają ostre piny. Podeszwy dedykowanych adidasów po 3 latach nadal są w stanie zdatnym do użytku.
Pietern Napisano 4 Kwietnia 2022 Napisano 4 Kwietnia 2022 Ponad 4kkm zrobiłem na takich chinolach: https://pl.aliexpress.com/item/32690841537.html?gatewayAdapt=glo2pol&spm=a2g0s.8937460.0.0.42252e0eSikyWk Cztery łożyska maszynowe, tylko raz serwisowałem, znaczy dałem nowy smar. I wymieniłem piny na bardziej agresywne: https://allegro.pl/oferta/m4x8-wkret-dociskowy-nierdzewne-brok-sruba-10st-8859293975?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=OTVmMDVkMDItMTZlYi00NDVmLThlYjgtZGU2OTMxMjg3NWY1AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=354369bb-127e-4bbc-9fd5-838078751efa Bo te, co są, to mało co trzymają.
ahaja Napisano 8 Kwietnia 2022 Napisano 8 Kwietnia 2022 Mzyrh model 926 z Ali. Kręcą się jak wściekłe, niezależnie od pogody i zasyfienia. Nie ma znaczenia w jakich butach jeżdżę, trzymają się świetnie. Jak jest ciepło to w prostych Rockriderach, jak mróz to w trekkingach Quechua. Uszkodzeń podeszew nie zauważyłem.
RabbitHood Napisano 11 Kwietnia 2022 Napisano 11 Kwietnia 2022 Sprawdziłem po ile teraz chodzą chińskie mzyrh (czy inne podobne) - szok i niedowierzanie... Mógł człowiek zrobić zapas jak były p 40zeta.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.