Skocz do zawartości

[MTB] 2500-3000

Dams

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu 13.11.2021 o 14:41, Dams napisał:

I ... nie ma totalnie oporu przy jeździe - czuje opór jedynie na przerzutkach 3 8 i 3 9, a mimo to rower jedzie wolno... Jeśli wrzucam niższe przerzutki to kompletnie nie da się jechać, bo jest i zero oporu i rower w ogóle nie jedzie, jakbym naciskał powietrze. Jeżdże tylko na tych 2 przerzutkach .... Przejechanie 10km to katorga, trzeba non stop pedałować, i rower ledwo co się przesuwa do przodu

Ja z tego nic nie rozumiem, ale dla ułatwienia dodam, że jak jedziesz po płaskim ok. 15 km/h to powinieneś mieć z przodu środkową tarczę 36, a z tyłu, tak mniej więcej, 23 (to będzie chyba czwarta licząc od największej). 

Napisano
W dniu 13.11.2021 o 18:29, Dams napisał:

Po rozpedzeniu, i zaprzestaniu pedałowania rower prawie od razu staje, jakby coś go blokowało. 

Nawet najtańszy rower na piastach i oponach z najniższej półki nie powinien się tak zachowywać. Taki wzrost oporów mogą dawać tylko mocno ocierające hamulce. Jeśli tylko w oponach jest choć trochę powietrza, a łożyska w kołach nie są skręcone ma maksa to innej możliwości nie ma. Dywagacje o nieodpowiedniej kadencji odłóżmy na bok, bo ta nie ma z tym nic wspólnego.

Odwrócić rower do góry kołami i zakręcić każdym kołem, obserwując i nasłuchując. Potem próbować zakręcić korbą na różnych przełożeniach. Nawet jeśli łańcuch gdzieś ociera czy któreś łożysko ciężko chodzi to z oporem generowanym przez źle ustawione hamulce nic się nie może równać. 

• 5 miesięcy temu...
Napisano

Rower odesłałem do sklepu, sklep zawsze-rowery, także widzicie jaki sklep sprzedał mi rower w jakim stanie. Zobaczymy jaki będzie finał tej historii 

Podsumowując rower za 2700 ; przerzutki całkiem rozwalone - tylko na 3 najwyższych jest jakikolwiek opór

Kierownica skrzypi non stop, przy lekkich ruchach

Rower zwalnia jadąc z góki

Jazda na rowerze to męczarnia, pedałuje się mocno, i ciężko przejechać kilka km

Dwa serwisy nie zrobiły nic

Uwielbiam jeździć na rowerze i jestem bardzo wkur*** tą sytuacją, sprzedali mi rower który nadaję się na złom. Jeśli nie rozwiążą tej sytuacji poważnie, to zrobie im reklamę gdzię się da ..

Napisano

Zawsze powtarzam i będę powtarzał, że w takich sytuacjach, szczególnie jeżeli nie potrafi się nawet dokładnie opisać problemu, to najlepiej dać się przejechać obeznanemu technicznie rowerzyście. 

Napisano

Takiego nie znam, znam parę osób co sporo jeźdźi, natomiast z rowerem nie potrafią nic zrobić. No i dwa serwisy rower odwiedził więc ...

Napisano
1 godzinę temu, Dams napisał:

Jazda na rowerze to męczarnia, pedałuje się mocno, i ciężko przejechać kilka km

A czy jeździłeś na środkowej zębatce przedniej i mniej więcej środkowej tylnej?

Godzinę temu, Dams napisał:

No i dwa serwisy rower odwiedził więc

Coś nie gra, jak by były hamulce nie wyregulowane,  no ale w serwisach by zauważyli...

Napisano

Pytanko ; rower jest na gwarancji i odesłałem na swój koszt, teraz jest niby zrobiony i mam zapłacić za wysyłkę i za przegląd i regulacje, czy tak ma to wyglądać ? 

Nie wymienili nic, więc kur... będzie znowu lipa czuję eww

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Rower był w sklepie, nie stwierdzili żadnej wady o której mówiłem, tylko coś tam wyregulowali, i odesłali ...

Rower dalej zwalnia, jadąc z górki, przerzutki chodzą mega głośno, jak w jakimś starym rowerze, dalej da się jeździ tylko na 4-5 najwyższych przerzutkach, i dalej jeździ się ciężko, i mimo to powoli.

Dałem za rower 2700, serwisy około 500, wszyscy tutaj lecą w hvja,...

Sklep sprzedał nowy rower który był uszkodzony od samego początku. 

Czy ja mam płacić kolejne 500-1000pln żeby NOWY rower zaczął w końcu działać??? 

Mam serdecznie tego dosyć i tego je... Sklepu. Chcę żeby oddali mi kasę za rower, a tak naprawdę powinni bulic odszkodowanie za takie praktyki. 

Jak się domagać rękojmi? Iść od razu do rzecznika praw konsumenta?

Jestem strasznie wkur.....

Napisano

Albo od razu do TV 🤣.

A serio to powtórzę:

W dniu 4.05.2022 o 14:45, chudzinki napisał:

to najlepiej dać się przejechać obeznanemu technicznie rowerzyście. 

bo jeżeli Ty nie potrafisz opisać dokładnie problemu, a dwa serwisy nie stwierdziły usterek to ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...