Kingins Napisano 8 Września 2021 Napisano 8 Września 2021 Dzień dobry mam problem ze sztycą Accent co miesiąc muszę kupować nową bo mocowanie siodełka to na górze, odkleja się od sztycy wskutek czego siodełko się kręci o 360° pomimo tego, że rurka od sztycy stoi.
TheJW Napisano 8 Września 2021 Napisano 8 Września 2021 Uwielbiam takie wątki... Widzę 3 opcje: 1. troll 2. melepeta niepotrafiąca czytać instrukcji i prawidłowo zamontować sztycy/siodła 3. wada produkcyjna sztycy podlegająca reklamacji Ok, jest 4 opcja...trzeba być idiotą, żeby co miesiąc kupować tą samą część mając świadomość, że jest "wadliwa".
Kingins Napisano 8 Września 2021 Autor Napisano 8 Września 2021 O ten cały element zaznaczony na czerwono zaczyna się obracać bo on tam jest klejony i klej puszcza w tej czarnej rurce. Reklamacji nie uznają bo sztyca nosi ślady użytkowania 🤬 Jest to nietypowy rozmiar 26.4mm i tylko accent to produkuje. Teraz już 4 nie będę kupował tylko zespawam jedno z drugim.
Gość Napisano 8 Września 2021 Napisano 8 Września 2021 To kup inny model w tym rozmiarze. Cały czarny.
Q_u Napisano 8 Września 2021 Napisano 8 Września 2021 40 minut temu, TheJW napisał: Uwielbiam takie wątki... Jeszcze lepszy jest ten co pierwszy odpowiedział pod autorem. Ale najlepszy jest tekst: Reklamacji nie uznają bo sztyca nosi ślady użytkowania 🤬
marvelo Napisano 8 Września 2021 Napisano 8 Września 2021 W niektórych tanich sztycach łączonych w ten sposób widziałem dodatkową śrubkę na imbus, wkręconą w otwór przewiercony przez rurkę i ten element jarzma, który w nią wchodzi. Można coś takiego zrobić. A tego Accenta też miałem kiedyś w szosie i nic złego się nie działo. Może jakiś słaby klej teraz stosują.
Garlock Napisano 8 Września 2021 Napisano 8 Września 2021 35 minut temu, Kingins napisał: Jest to nietypowy rozmiar 26.4mm i tylko accent to produkuje Jasne, i sprzedaje pod różnymi markami: https://allegro.pl/listing?string=sztyca 26%2C4
RafalxM Napisano 8 Września 2021 Napisano 8 Września 2021 30 minut temu, Kingins napisał: Jest to nietypowy rozmiar 26.4mm i tylko accent to produkuje Miałem taką samą, dostawała łomot przez rok i nic jej nie było, mam tez w innych średnicach tego producenta 'ten sam model' i wszystko jest ok. Co do naprawy to zamiast kleić to przewierć 2 małe dziurki na wylot, tak żeby przeszła cienka długa śrubka, skontruj nakrętką - chyba że masz możliwość 'spawania' aluminium to pewnie 'szybciej i lepiej'
RafalxM Napisano 8 Września 2021 Napisano 8 Września 2021 @Garlock chodziło raczej o te które poisadają górną część z mikroregulacją kąta pochylenia śrubkami , też innej sensownej poza Accentem wtedy nie znalazłem. Z grubsza te wszystkie z listingu mają zwykłe mocowanie na jedną śrubę.
Brombosz Napisano 8 Września 2021 Napisano 8 Września 2021 4 godziny temu, Kingins napisał: Jest to nietypowy rozmiar 26.4mm i tylko accent to produkuje. Kalloy/UNO też takie robi i jakoś sztyca warta 20zł dzielnie znosi moją sporą wagę na minimalnym wsunięciu. Zrezygnuj z tego Accenta jak z każdą jest to samo. PS. Chyba, że schodzisz z roweru jak baba z damki, to trzeba ci jakiejś obrotowej poszukać.
wojtasin Napisano 8 Września 2021 Napisano 8 Września 2021 Mam taką w starym giancie - dostawał srogo pod moimi dziewięćdziesięcioma kilogramami i ma się dobrze. Ale moja to już parę lat ma, a wiadomo, że kiedyś to były czasy
Q_u Napisano 10 Września 2021 Napisano 10 Września 2021 A no to z tego, że pisze głupoty. Ślady użytkowania i z tego powodu reklamacja nieuznawana? Dobre.
grabek Napisano 10 Września 2021 Napisano 10 Września 2021 Cytat Reklamacji nie uznają bo sztyca nosi ślady użytkowania 🤬 Aha.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.