geforc Napisano 1 Lipca 2021 Napisano 1 Lipca 2021 Witam, pytałem o uchwyt do bidonu to spytam o sam bidon. Co polecacie do 40zł z bidonów? Chciałbym żeby miał ten "miękki" dziubek do picia, jest to wygodniejsze niż te twarde plastikowe. Pojemność 500/600ml Szukam tylko do 40zł bo nie jestem jakimś mega kolarzem, po prostu chcę się czegoś napić jak pójdę na rower a nie będzie sklepu.
Mod Team safian Napisano 1 Lipca 2021 Mod Team Napisano 1 Lipca 2021 Od lat używam Elite Corsa i są ok. Tanie, wytrzymałe, proste w czyszczeniu - ręcznie, ale i zmywarka nic im nie robi.
geforc Napisano 1 Lipca 2021 Autor Napisano 1 Lipca 2021 I takie ustniki miękkie sa najlepsze? Czy sa lepsze ale drozsze?
kamfan Napisano 1 Lipca 2021 Napisano 1 Lipca 2021 Dokładnie! Elite Fly, Jet lub każdy inny Elite z tym rodzajem ustnika. Duży plus to w pełni rozbieralny ustnik, który bardzo łatwo utrzymać w czystości. Dla mnie bidon idealny, a szukałem kilka lat
Gość Napisano 1 Lipca 2021 Napisano 1 Lipca 2021 Mają taką samą gumkę. Fly jest cieniutki, dzięki temu pojemność 750 jest tylko trochę większa niż pozostałe modele 550.
Sk27 Napisano 1 Lipca 2021 Napisano 1 Lipca 2021 Od tygodnia korzystam z Tacx Shanti i na razie jestem zadowolony.
Joker86 Napisano 1 Lipca 2021 Napisano 1 Lipca 2021 Elite Syssa. 2 godziny temu, skom25 napisał: Mają taką samą gumkę. Fly jest cieniutki, dzięki temu pojemność 750 jest tylko trochę większa niż pozostałe modele 550. Nie czuć w trakcie picia,przykrego posmaku tworzywa sztucznego?
geforc Napisano 1 Lipca 2021 Autor Napisano 1 Lipca 2021 Ale po co aluminiowy? posmak metalu będzie... A takie coś, o taki ustnik mi chodziło właśnie https://www.centrumrowerowe.pl/bidon-camelbak-podium-pd6754/ https://www.decathlon.pl/p/bidon-tacx-shanti-500ml/_/R-p-X8674405?mc=8674405
Joker86 Napisano 1 Lipca 2021 Napisano 1 Lipca 2021 Co ty nie ma posmaku metalu,wiem po używam i jest spoko..
Gość Napisano 1 Lipca 2021 Napisano 1 Lipca 2021 38 minut temu, Joker86 napisał: Elite Syssa. Nie czuć w trakcie picia,przykrego posmaku tworzywa sztucznego? Nie.
geforc Napisano 1 Lipca 2021 Autor Napisano 1 Lipca 2021 https://allegro.pl/oferta/bidon-620ml-camelbak-podium-szary-przezroczysty-10723182936 taki camel będzie ok ?
Mihau_ Napisano 1 Lipca 2021 Napisano 1 Lipca 2021 Będzie ok, o ile 620ml ci wystarczy (ja akurat z takimi jeżdżę) to najlepszy bidon jaki możesz kupić w tej kasie, warty wydania każdej złotówki Elite fly też mam 750 na dłuższe wypady, ogólnie spoko, duży plus za mały rozmiar w stosunku do pojemności
kamfan Napisano 2 Lipca 2021 Napisano 2 Lipca 2021 10 godzin temu, geforc napisał: https://allegro.pl/oferta/bidon-620ml-camelbak-podium-szary-przezroczysty-10723182936 taki camel będzie ok ? IMO Camelbacki to dziadostwo, trzeba je wymieniać co poł roku. Chyba, że lubisz pić z brudnego ustnika. Ustniki mają wygodne, ale praktycznie niemożliwe do dokładnego wyczyszczenia, a w bidonie dla mnie higiena to podstawa. Fuj i powodzenia z taką akcją po każdej jeździe
Mihau_ Napisano 2 Lipca 2021 Napisano 2 Lipca 2021 @kamfan ale to nie jest ten ustnik, wrzucasz coś co nie jest już produkowane (chyba). W bidonie z linku jest nierozbieralna wersja, wyciągasz grzybek od spodu i masz już "przelot"
kamfan Napisano 2 Lipca 2021 Napisano 2 Lipca 2021 Kolego przyjrzyj się dobrze filmiku, który sam wrzuciłeś... Właśnie chodzi o to, że w tej nierozbieralnej części (ona jest rozbieralna) gromadzi się syf. Problem występował i ciągle występuje w tego rodzaju ustnikach. Camelbaki to najgorsze bidony ever i had... Tu masz pokazane chyba wszystkie wersje dostępne w sprzedaży: Jak lubisz się tak bawić po każdej jeździe to Twoja sprawa. Ja lubię prostotę, dla mnie podstawa w wyborze wyboru to utrzymanie bidonu w higienie w każdych warunkach w max 30 sek. Weź uwagę, że to jest tylko butelka ma być szczelna i umożliwiać wygodne picie, a takie utrzymanie czystości powoduje robienie z "igły wideł".
kipcior Napisano 2 Lipca 2021 Napisano 2 Lipca 2021 Mam jakiegoś Camelbaka Ice i to najgorszy bidon jaki kupiłem, właśnie przez ten ustnik. Jest rozbieralny ale to nic nie daje, bo wyczyszczenie tego to dramat. Samo rozebranie zresztą też. A kosztował tyle, że bym 5 bidonów za to kupił. Mam teraz ze 4 czy 5 bidonów, wcześniej kupę innych ale nic nie polecę, bo każdy ma jakieś wady. Najbardziej sensowne wydaje mi się kupowanie taniego badziewia, byle by miał jak najmniej przetłoczeń i zakamarków, żeby się dało wszędzie ręką dostać przy myciu. I co sezon następny.
Gość Napisano 2 Lipca 2021 Napisano 2 Lipca 2021 Co Wy macie w tych bidonach że musicie tak szorować?
kamfan Napisano 2 Lipca 2021 Napisano 2 Lipca 2021 Właśnie o to chodzi, żeby nie było trzeba tego szorować... a nie trzeba w momencie kiedy nie zostają Ci resztki płynu w ustniku, problem jest identyczny jak w rurkach w bukłakach tylko w mniejszej skali.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.