Skocz do zawartości

[Serwis] Wymiana łożyska w wahaczu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam problem z wymianą łożyska w wahaczu Gianta Glory. W zasadzie nie mogę go nawet ruszyć.. do tej pory obdarłem pełno lakieru w koło i zerwałem gwint w mojej prowizorycznej prasce do łożysk.. a łożysko jak siedzi tak siedziało. Pozostałe łożyska w ramie zeszły bez problemu a w wahaczu jest ogromny problem. Wydaje mi się zę są tam dwa łożyska obok siebie a w środku jest tuleja? Ktoś ma jakiś pomysł lub ściągał łożyska z tych rowerów? 

wahacz1.jpg

wahacz2.jpg

Napisano

Podczas próby wyjęcia łożyska wraz z dokręcaniem praski łożyska przesuwają się może o minimetr w jedną albo w drugą stronę, a tuleja robi się jakby luźna (w tym sensie że można ją palcem przesuwać między łożyskami o 2-3 mm) Być może te łożyska są na stałe? :D

Napisano

Łozyska nie sa na stałe.Sciagacz do łożysk i pojdzie,twierdzisz ze nie idzie.To próbuj wybić tuleję,Też nie idzie.To spróbuj włozyc w srodek cienki brzeszczot i rozciąć łozysko,ewenetualnie jego część w dwóch miejscach,jak nie idzie to postaraj sie delikatnie podgrzać wahacz i wtedy pukać do skutku 

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...