sCzun Napisano 4 Czerwca 2020 Napisano 4 Czerwca 2020 Zamierzam kupić hamulec problem w tym że zmieniam je pierwszy raz i nie wiem czy wszystko będzie ok mianowicie na aukcji napisane jest że hamulec jest gotowy do założenia ale w zestawie nie ma oliwki i nie wiem czy będzie trzeba coś jeszcze kupić do nich pytanie może trochę dziwne ale nie wiem :/ Cytuj
KurczakNorris Napisano 4 Czerwca 2020 Napisano 4 Czerwca 2020 Jeśli ramę masz tradycyjną, to jest z zewnętrznym prowadzeniem linek i przewodów, to nie musisz niczego zmieniać pod warunkiem, że długość przewodu Ci odpowiada. Po prostu demontujesz stary hamulec i zakładasz nowy. Za to w przypadku ramy z wewnętrznym prowadzeniem przewodów lub konieczności skrócenia przewodu musisz mieć mineralny olej shimano oraz jakiś zestaw do odpowietrzania, do tego trochę chęci i wiedzy z dobrych internetowych poradników. Cytuj
Sandacz Napisano 4 Czerwca 2020 Napisano 4 Czerwca 2020 To może napiszę, jak było u mnie: hamulce w pudełkach (box), klamki zalane/oliwki wewnątrz klamek/śruby zaciskające przewody w klamkach i zaślepione zatyczkami. Zaciski z przewodami zaślepionymi na końcach, zalane. W komplecie były też m.in. oliwki luzem (zapasowe), plastiki do skracania. Podczas przycinania i montażu przewodów w klamkach nic mi się nie zapowietrzyło, a przynajmniej wydaje mi się, że hamulce działają jak należy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi