Skocz do zawartości

[przerzutka tylnia] sram nx 1x12 łańcuch spada

host2121

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam 

Przy przerzucaniu na zębatke 50 łańcuch przy obciążeniu spada poza kasetę na szprychy i blokuje napęd. Dzisiaj byłem w Myślenicach na Chełmie i spadł chyba z 3 razy. Zaznaczam że rower ma przejechane około 200 km. Gość który sprzedawał mi Scott a mówił żeby nie usuwać plastikowej nakładki za kasetą. Według mnie to trochę wygląda obciachowo. Co mogę zrobić? 

Napisano
Teraz, uzurpator napisał:

Nie masz śrubokręta w domu? Czy tam imbusa? (nie wiem czym się kręci w NX)

Do tej pory było tylko Shimano 

Jak rower na stojaku to wszystko działa. W trasie pojawiły się problemy, przy obciążeniu. 

Słyszałem że sram nx przy regulacji jest bardzo czuły. Może racja, trzeba spróbować samemu 

Napisano
Teraz, some1 napisał:

Ty miałeś tam jeszcze jakiś plastik za kasetą? W Eagle'u? Fabrycznie nic takiego tam nie ma:13767_2000.jpg

IMG_20190715_190028.jpg

A teraz wygląda tak

IMG_20190811_202420.jpg

Napisano
15 minut temu, Janu_sz napisał:

Jakby ten plastik tworzył zależność prawidłowego działania lub niedziałania przerzutki :)

Z plastikiem pewnie łańcuch nie ma tyle miejsca, żeby zsunąć się do wewnątrz. Zachrobocze i tyle. 

Co nie zmienia faktu, że sprawny i wyregulowany Eagle plastiku nie potrzebuje. 

Napisano

Dzisiaj założyłem rower na stojak i proszę .... o to krótki film z dźwiękiem. Zwróćcie proszę swoją uwagą zwłaszcza na dźwięk. Słychać takie niepokojące tykanie przy zębatce 50 

Napisano

Dzisiaj próbowałem z wysokością przerzutki. Niestety bez poprawy. Przepraszam że was mecze ale nagrałem nowy film i chyba ten dźwięk jest od przeskakujacego łańcucha. 

Napisano

No i jestem po wizycie w serwisie. Przejechałem 200 km i postanowiłem że może razem z problemem zrobię pierwszy serwis. Rower serwisowany w Scott Katowice na ulicy Bażantów.

Okazało się że kaseta nie była dokręcona lub sama się odkręciła. Zauważyłem również ze spinka została wymieniona ( łańcuch uległ wymianie lub został skrócony )

Obecnie nic nie hałasuję...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...