decybel147 Napisano 2 Kwietnia 2019 Napisano 2 Kwietnia 2019 Witam. Szwagierka szuka roweru na dojazdy do pracy 80% asfalt 20% bezdroza. Namawialem ja na rower typu gravel, ale mowi, ze nie ma mozliwosci, zeby wsiadla na rower z barankiem. Niestety nie uda mi sie jej przekonac:/ Rower ma byc: lekki, szybki, wygodny i na prostej kierownicy. Ewentalna mozliwosc wysylki za granice. Waga 60-65kg wzrost 170cm. Dziekuje bardzo za pomoc:)
m0d Napisano 2 Kwietnia 2019 Napisano 2 Kwietnia 2019 To czego szukasz, to kategoria "fitness" a nie "gravel"
decybel147 Napisano 2 Kwietnia 2019 Autor Napisano 2 Kwietnia 2019 Oooo wlasnie o to mi chodzilo. Nie wiedzialem w jakiej kategori szukac:) mozesz cos polecic ?
nossy Napisano 2 Kwietnia 2019 Napisano 2 Kwietnia 2019 merdia speeder, scott metrix, triban rc500 flatbar, trek fx,
seraph Napisano 2 Kwietnia 2019 Napisano 2 Kwietnia 2019 Tylko jakie te bezdroża? Ubitą ścieżką na szosie/fitnessie przeleci, ale jak będzie parę km bruku to już nic przyjemnego. Rowery typu "urban" to takie gravele z prostą kierownicą (crossy na sztywnych widelcach?). Definicja jest płynna Zwróć uwagę na Romet Mistral Urban, Kross Seto/Inzai - niestety tylko męskie ramy. A może Unibike Freeway? Piasta wielobiegowa na pasku - bezobsługowy system. Niestety ponad budżet.
dovectra Napisano 2 Kwietnia 2019 Napisano 2 Kwietnia 2019 https://www.halarowerowa.pl/marin-muirwoods-29er-p635.html
Dokumosa Napisano 2 Kwietnia 2019 Napisano 2 Kwietnia 2019 Muirwoods jest trochę odświeżonym spojrzeniem na kategorię urban - rower miejski na oponach 29" (2x szersze niż fitness). Podobny wynalazek to np. Cube Hyde (występuje w wersji z klasyczną przerzutką, z piastą wielobiegowa oraz z.piastą wielobiegową napędzaną paskiem zębatym) . Wartość dodana to komfort na niewielkich ale uciążliwych nierównościach np. wspomniany bruk.
m0d Napisano 3 Kwietnia 2019 Napisano 3 Kwietnia 2019 17 godzin temu, Dokumosa napisał: rower miejski na oponach 29" (2x szersze niż fitness) No już nie przesadzajmy. Fabrycznie to są tam takie miejskie oponki około 40c. Ale owszem, wejdzie nawet i 2". Tylko trzeba uważać na kiepsko poprowadzoną linkę do tylnej przerzutki, bo akurat przechodzi w miejscu gdzie może ją zahaczyć szersza opona.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.