hpyuser Napisano 28 Października 2018 Napisano 28 Października 2018 Witajcie Chciałbym się poradzić jak ogarnąć temat pozbycia się tego skrzypienia. Mógłbym prosić o poradę? załączam filmik z problemem https://youtu.be/HRpXAm7coxE
Mod Team sznib Napisano 29 Października 2018 Mod Team Napisano 29 Października 2018 Wykręć korbę, suport, umyj dokładnie benzyną ekstraktacyjną, skręć na nowym smarze. Jak dalej będzie skrzypieć to korba wyeliminowana, i tu bym stawiał na skrzypiące zawieszenie.
dorota57 Napisano 29 Października 2018 Napisano 29 Października 2018 To nie skrzypienie, tylko trzaski. Kiedy ostatnio serwisowałeś piasty?
woojj Napisano 29 Października 2018 Napisano 29 Października 2018 Ja bym jeszcze dodał. Sprawdź mocowanie siodła, zacisk rury podsiodłowej. Wyczyść wszystko dokładnie. Sprawdź mocowanie koła.
cervandes Napisano 29 Października 2018 Napisano 29 Października 2018 A co się dzieje jak przestajesz pedałkować, dźwięk znika?
hpyuser Napisano 29 Października 2018 Autor Napisano 29 Października 2018 Dzięki wszystkim za pomysły. Więc tak.. Odkrecilem korbe.. Gdzie się dało naldowalem smaru ale nie nie pomogło... Tam jest jakiś zamknięty komplet łożysk czy coś podobnego gdzie nie ma się jak dostać wydaje mi się tylko wymiana... Zgadza się.. To raczej trzaski.. Piast nie ruszalem ale rower myślę ma z 600km..mkze.1000..to wypadało by? Ale dźwięki są zależne od nacisku na pedalach... A nie od kręcenia kół Jak przestaje pedalowac to przestaje... Więc wydaje mi się że to eliminuje zawiasy, które również każdy jeden przeleciałem wd40 nie pomogło... też możliwe siodełko, muszę wymienić i sprawdzić na innym, ale jednak najbardziej słyszę gdy mocniej orzycisne, gdy odpuszczam siłę na pedalach również cichnie
woojj Napisano 29 Października 2018 Napisano 29 Października 2018 Wykręć pedały i wkręć na smarze.... Sprawdź mocowanie tylnego koła. W rowerze skrzypi wiellllllle elementów. Sprawdź czy dźwięki są podczas jazdy na stojąco.....
abdesign Napisano 29 Października 2018 Napisano 29 Października 2018 Ja tam bym zaczął od tego co jest najbardziej prawdopodobne na linii - tyłek - stopy - rower... i tego co może tak skrzypieć czyli w kolejności: Jarzmo siodełka, zacisk sztycy, sztyca w rurze podsiodłowej, spasowanie lewego ramienia korby na wieloklinie, zaciski kół, łożyska pedałów, a i spasowanie pedałów w gniazdach korb, łożyska ramy, tuleje dampera, no i gdzieś tam po tym jak już sprawdzisz czy to nie rękawiczki zobaczyłbym same piasty - bo one (same piasty a nie mocowanie czyli zacisk) to tak nie skrzypią. na moje oko skończysz sprawdzanie na trzech pierwszych. PS. WD-40 to sobie możesz zamek zardzewiały w drzwiach usiłować ożywić a nie rower smarować... wypłukujesz tylko dedykowany smar.
MikeSkywalker Napisano 29 Października 2018 Napisano 29 Października 2018 Na moje ucho to tak skrzypi siodełko. Także przede wszystkim sprawdziłbym czy dźwięk jest słyszalny podczas jazdy na stojąco. Jeśli tak to raczej pedały albo zawieszenie - fajnie spróbować wkręcić inne pedały i na nich pojeździć, a jak masz piach w zawieszeniu to bez czyszczenia się nie obejdzie.
EhnatoX Napisano 30 Października 2018 Napisano 30 Października 2018 A nie masz czasem suportu Press Fit bo one tak trzeszczą?
hpyuser Napisano 30 Października 2018 Autor Napisano 30 Października 2018 Dzięki Zacznę od sprawdzania jak sugerujecie i będę dawał znać. 1 godzinę temu, EhnatoX napisał: A nie masz czasem suportu Press Fit bo one tak trzeszczą? Z tego co kojarzę to tak, wydaje mi się że suport Press Fit Trochę poczytałem na ich temat i jedynie chyba w ostateczności zostanie mechanik. Bo domowymi sposobami zabawa z tym typem więcej złego może przynieść. Sprawdzę wcześniej inne opcje i dam znać.. Dziękuję
EhnatoX Napisano 30 Października 2018 Napisano 30 Października 2018 Jak masz Press Fita to wcześniej czy później będzie trzeszczeć, zazwyczaj po około 1000 km. Musiałbyś kupić skręcany Token Ninja - wydatek 250
dorota57 Napisano 30 Października 2018 Napisano 30 Października 2018 7 godzin temu, EhnatoX napisał: Jak masz Press Fita to wcześniej czy później będzie trzeszczeć, zazwyczaj po około 1000 km Nie przesadzaj że po 1000 trzeszczy. Pierwszym rowerem zrobiłem 18000km, teraz mam drugi z wspomnianym suportem i przejechane 13000km. Tylko jak rower nowy to serwis, smaru jest tyle co kot napłakał. Po 10000km robiłem serwis i wszystko jest OK. Jak się dba, tak się ma.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.