Dokumosa Napisano Wtorek o 13:23 Napisano Wtorek o 13:23 @chudzinki używałeś może tego? Daje to radę? Kiedyś to kupilem ale stwierdzilen że to zbyt tandetne i rzuciełm gdzieś do szafy ze złomem. Ale może jednak działa Cytuj
chudzinki Napisano Wtorek o 13:40 Napisano Wtorek o 13:40 Aż dziw, ale działa i to dobrze 🙂. Ja kiedyś kupiłem, bo brakował mi do darmowej dostawy tylko wtedy kosztowało mnie 8,13 zł. Cytuj
vincek Napisano Wtorek o 14:26 Napisano Wtorek o 14:26 1 godzinę temu, chudzinki napisał: Droższa wersja https://pl.aliexpress.com/item/1005010334071839.html Jak trafisz, ja taki kupiłem za ok. 9 zł, a nie polowałem jakoś, aby przycebulować Cytuj
Shiryu Napisano wczoraj o 06:18 Napisano wczoraj o 06:18 17 godzin temu, chudzinki napisał: Droższa wersja https://pl.aliexpress.com/item/1005010334071839.html Nie warto. Mam i żałuję, bo grube niemiłosiernie. Nie wiem, jak inne hamulce, ale w GRX jak tłoczek wystaje na więcej niż 1 mm, to ciężko to w ogóle wepchnąć... a w ogóle nie ma mowy, żeby wepchnąć z tymi blaszkami z zestawu Cytuj
gnomon Napisano wczoraj o 06:23 Napisano wczoraj o 06:23 Ale marka Risk - ta od najtańszego devajsa - ma porządny filmik - pokazują jak nie rozwalic membrany w klamce, tj odkręcenie zbiornika wyrównawczego przez pchaniem tłoczków - trzeba docenić 😉 Cytuj
chudzinki Napisano wczoraj o 06:55 Napisano wczoraj o 06:55 35 minut temu, Shiryu napisał: w GRX jak tłoczek wystaje na więcej niż 1 mm, to ciężko to w ogóle wepchnąć To ile mają grubości dwa klocki w tych hamulcach...? Plus do tego tarcza. Aż z ciekawości zmierzę ile ten przyrząd ma grubości. Ja nie miałem do tej pory żadnych problemów. Cytuj
Mentos Napisano wczoraj o 08:26 Napisano wczoraj o 08:26 (edytowane) 2 godziny temu, Shiryu napisał: Nie warto. Mam i żałuję, bo grube niemiłosiernie. Nie wiem, jak inne hamulce, ale w GRX jak tłoczek wystaje na więcej niż 1 mm, to ciężko to w ogóle wepchnąć... a w ogóle nie ma mowy, żeby wepchnąć z tymi blaszkami z zestawu Potwierdzam, kupiłem z ciekawości ale beznadziejne narzędzie. Za to też z ciekawości kupiłem te prostsze kliny i dobrałem ciekawy lejek aluminiowy do przelewania hampli, mi się w oryginalnym ten plastikowy gwint wyrabia. Edytowane wczoraj o 08:28 przez Mentos Cytuj
Sobek82 Napisano wczoraj o 08:36 Napisano wczoraj o 08:36 Ja to wkładam klucz płaski 15 i rozpychał na boki 🫠🙂🙃😘 3 Cytuj
chudzinki Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Zacytuję sam siebie i odpowiem 🙂 W dniu 24.06.2026 o 08:55, chudzinki napisał: To ile mają grubości dwa klocki w tych hamulcach...? Plus do tego tarcza. Aż z ciekawości zmierzę ile ten przyrząd ma grubości. Przyrząd bez blaszek ma 7,6 mm, a z okrągłymi blaszkami 9,2 mm. Scenariusz bardzo pesymistyczny: dobrze zjechane klocki Shimano razem 6 mm zjechana do końca tarcza 1,5 mm odstęp między klockami a tarczą razem 1 mm Razem daje 8,5 mm, a goły przyrząd 7,6 mm. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi