Hrot Napisano 6 Sierpnia 2017 Napisano 6 Sierpnia 2017 Witam, tak jak w temacie szukam przerzutki z Shadow+ 10 rzędowa do 200 zł, które modele w tej cenie byłyby najlepsze/najmniej awaryjne itp.. Waga nie gra roli, mogę przemyśleć zakup używanej, ale wolałbym nową. Wózek najkrótszy. Brałem pod uwagę te modele na razie: Shimano Zee RD-M640 Shimano SLX RD-M675 Czy może warto byłoby dołożyć do droższych modeli czy nie ma sensu, ewentualnie porady użytkowników takich przerzutek byłyby cenne. Pozdrawiam
Haitz Napisano 6 Sierpnia 2017 Napisano 6 Sierpnia 2017 Z tego co wiem to zee to to samo co slx, tyle że z krótkim wózkiem Jak ci wystarcza pojemność zee, to bierz
Hrot Napisano 8 Sierpnia 2017 Autor Napisano 8 Sierpnia 2017 Zee będzie mi pasować jeśli o pojemność chodzi więc ją wezmę. Dzięki.
rambolbambol Napisano 9 Sierpnia 2017 Napisano 9 Sierpnia 2017 W cenie do 200zł to Shimanowskie 11rz warto brać do 10rz napędu. Działają w 10rz wyśmienicie a nawet lepiej niż dedykowane 10 rzędowe.
Hrot Napisano 9 Sierpnia 2017 Autor Napisano 9 Sierpnia 2017 Akurat planuje tą przerzutkę użytkować z 8 rzędową kasetą i przerzutką SRAM-a 8s więc interesuje mnie przerzutka 10 rzędowa.
Hrot Napisano 9 Sierpnia 2017 Autor Napisano 9 Sierpnia 2017 Z tego co o tym czytałem a czytałem sporo to będzie działać bez problemów. Zaczerpnięte z zagranicznych stron: cable pull - amount of cable pulled or realeased by shifter shift ratios (actuation) - amount of movement from side to side of the derailleur relative to the amount of cable pulled Cog pitch - distance from center of one cog on the cassette to the center of the next Cable pull x Derailleur shift ratio = Cog pitch W moim przypadku wygląda to tak: Kaseta 8 rzędowa - 4,8mm 10 rzędowa przerzutka shimano z dyna sys - 1,2mm Manetka Srama mtb 8 rzędowa - 4mm
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.