xadios Napisano 21 Maja 2017 Napisano 21 Maja 2017 Witam. Zastanawiam się nad kupnem roweru szosowego i znalazłem na allegro rower szosowy firmy Maltrack za 599zł. Moje pytanie - czy to dobry rower na początek? Może ktoś coś o nim wie lub miał z nim styczność? Czy się w ogóle opłaca? Biorę też pod uwagę szosówke z decathlonu za 999zł.
GTZaskar1991 Napisano 21 Maja 2017 Napisano 21 Maja 2017 Biorę też pod uwagę szosówke z decathlonu za 999zł. Cena-jakość wydaje mi się, że jednak będzie lepsza w przypadku tej najtańszej szosy z Decatlonu (opinie też są bdb).
xadios Napisano 21 Maja 2017 Autor Napisano 21 Maja 2017 Też tak myślałem, a nie orientujesz się czy można w decathlonie wykonać jazde próbną? Chciałbym zobaczyć jak się jeżdzi na takim rowerze zanim bym go kupił.
xadios Napisano 22 Maja 2017 Autor Napisano 22 Maja 2017 A mógłby ktoś powiedzieć coś o tym Maltracku? Potrzebuje roweru do dojazdu do pracy (12km).
Jerry6 Napisano 22 Maja 2017 Napisano 22 Maja 2017 W Maltracku masz ramę i widelec ze stali Hi-ten, w Tribanie 100 rama jest z aluminium a widelec hi-ten. Poza tym przerzutka SunRun i wiele niewiadomych elementów w Maltracku na minus. Ja bym brał Tribana, miałem okazję się przejechać i jak na początek jest dobry. Dodatkowy plus dla Tribana za gwarancję.
xadios Napisano 22 Maja 2017 Autor Napisano 22 Maja 2017 A co sądzisz o Riverside 100 lub 120 z decathlonu? Też pozytywne opinie. Dodam że droga do pracy nie jest najwyższej jakości i będę jeździł po dziurach, kostce brukowej.
Jerry6 Napisano 22 Maja 2017 Napisano 22 Maja 2017 Zależy czy chcesz rower z barankiem czy bez. Jak bez to masz duży wybór rowerów Crossowych na allegro Lazaro/Spartacus/Remiro/Kands itd. Te tanie rowery z Decathlonu są dobre jak jeździsz mało i nie chcesz wydawać dużo pieniędzy. W sam raz na rekreacyjne przejazdy po okolicy w nie wymagający teren.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.