mrutek Napisano 11 Kwietnia 2017 Napisano 11 Kwietnia 2017 Cześć, jestem (dosłownie) w przeddzień zakupu pierwszej szosy. Cel: jazda na dystansach 100+, 200+, 300+, a może i więcej. Bez wyścigów, bez sprintów, raczej wytrzymałościowo, ewentualnie z ograniczeniem czasowym. Najpierw myślałem o rowerze typu endurance, ale z uwagi na moje w miarę dobre rozciągnięcie ostatecznie celuję w tytułowe rowery. Inne firmy wypadły mi gorzej jeżeli chodzi o relację zakres/cena. I tak z wyboru 'Giant Defy Advanced' skierowałem się na Gianta TCR. Proszę o radę czy warto dopłacać do konkretnych modeli. Wszystkie ten sam rodzaj karbonu i geometria. Mam 189 wzrostu, 92 cm noga, waga 87 kg. Planuję zakup rozmiaru 'L' oraz dokupienie lemondki. Poniżej najważniejsze różnice. Które z nich warte są dopłaty? (zakładam, że ostateczna cena będzie mniejsza) Giant TCR Advanced 1 [ 8,5 kPLN ] rura sterowa aluminium 1i1/8", 1i1/4" siodełko giant contact shimano ultegra blaty kompaktowe (50/34) suport PressFit BB71 koła Giant P-PR2 DBL opony dętkowe P-SL1 7,6 kg dla rozm. 'M' Giant TCR Advanced Pro 2 [ 11 kPLN ] rura sterowa kompozyt 1i1/4", 1i1/2" siodełko giant contact sl shimano 105 blaty 52/36 suport PressFit RS500 koła Giant SLR 1 opony bezdętkowe Giant Gavia SL RideSense w komplecie waga - nie znalazłem, ale szacuję, że coś pomiędzy 7 a 7,6 kg dla 'M' Giant TCR Advanced Pro 1 [ 13,5 kPLN ] rura sterowa kompozyt 1i1/4", 1i1/2" siodełko giant contact sl shimano ultegra blaty 52/36 suport PressFit BB71 koła Giant SLR 1 opony bezdętkowe Giant Gavia SL RideSense w komplecie 7 kg dla rozm. 'M' Pozdrawiam, M.
maczet190399 Napisano 11 Kwietnia 2017 Napisano 11 Kwietnia 2017 Giant TCR Advanced 2 (nie PRO) na 105 w zupełności Ci wystarczy. Musi być Ultegra ?? Poszczególne modele 1,2,3 różnią się tylko osprzętem (Tiagra, 105, Ultegra) Pro ma korbę z twardszymi przełożeniami. Jeśli będziesz jeździł po terenie górzystym to będzie ciężko (zakładam że rozpoczynasz przygodę z szosą).
GTZaskar1991 Napisano 11 Kwietnia 2017 Napisano 11 Kwietnia 2017 Rozmiar L powinien być ok, tylko czy musi być Giant. Nawet do amatorskich zawodów 105-tka wystarczy to fakt, ale czy musi AŻ tyle płacić za rower na 105/Ultegra. Poszukaj w ofertach tak popularnego Canyona, może Superiory, BMC, aukcje, gdzie się da.
mrutek Napisano 11 Kwietnia 2017 Autor Napisano 11 Kwietnia 2017 Interesują mnie dłuższe dystanse niż dotychczas a dotychczas na rowerze nieszosowym były trasy do 300 km. Przygodę z szosą rozpoczynam ale w doświadczeniu mam wiele tras europejskich w tym Alpy i Pireneje. Rower chciałbym na dłużej stąd dylematy w wyborze. Porównywalny canyon nie wychodzi korzystniej. Wg mojej analizy... no chyba że coś przeoczyłem. A jak z różnicą w kołach pomiędzy tymi egzemplarzami? Jakie korzyści i cechy będą miały p-pr2 a jakie slr 1?
gocu Napisano 12 Kwietnia 2017 Napisano 12 Kwietnia 2017 Nie wiesz jaka jest różnica miedzy kołami aero a zwykłymi, a chcesz wydać 13,5 tysiąca na rower, coś tu jest na głowie postawione. Do tego ten rozstrzał cenowy - od 8,5 do 13,5 tysiąca... Moja rada - kup Adv 2 na 105-ce (a jeśli sie upierasz to ostatecznie Adv 1 na Ultegrze jeśli zależy ci na lansie i/lub naczytałeś się pozerów na szosa.org), do tego jakieś lekkie, fajne koła.
mrutek Napisano 12 Kwietnia 2017 Autor Napisano 12 Kwietnia 2017 Dzięki! Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka @Maniak, dzięki za 'postawienie mnie na ziemi'. A jakie "jakieś lekkie, fajne koła" byś proponował ? Na co dzień nie pasjonuję się sprzętem, nie kupuję i nie zmieniam go często. Dla mnie rower ma jeździć, być możliwie niezawodny i wytrzymały w długich trasach. Ale skoro planuję zakup na dłużej i (jak dla mnie) w dużym budżecie, to pytam... To co istotne i ważne dla mnie, w kontekście długich trasach, to geometria. Nie poszedłem w rowery typu endurance, ale mam nadzieję, że uda mi się dobrać odpowiednią pozycję na tytułowym TCRze. Różnicę pomiędzy kołami zwykłymi a aero generalnie znam z teorii. Dotychczas nie jeździłem na kompozytach ani na tak małej liczbie (tu chyba 22 szt.) szprych. Nie wiem, jak będą się sprawować przy wadze 87-90 kg. Nie planuję sprintów, wyścigów a przy moim wykorzystaniu (trasy wytrzymałościowe) super sztywność chyba też nie będzie wymagana. Nie miałem też styczności z systemami bezdętkowymi. Czytając jednak Wasze, dla mnie bardzo cenne rady, wnioskuję, że lepiej jak wrócę do mojego pierwotnego pomysłu - roweru, który ma jeździć i dawać fun, bez specjalnego lansu, czy parcia na 'technologię'. TCR adv 2 na 105 technologicznie jest OK, ale niestety malowanie dostępne w PL nie podoba mi się...
maczet190399 Napisano 12 Kwietnia 2017 Napisano 12 Kwietnia 2017 TCR adv 2 + nowe koła np od użytkownika Daveo na tym forum . Sklepy moga Ci sciagnąć rower z zagranicy z innym malowaniem. Podpytaj u siebie w mieście.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.