Skocz do zawartości

[Oswietlenie] Mactronic

fakirek84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam pytanie do was która z tych lampek będzie lepsza pod kątem świecenia

Mactronic Noise o2

mactronic Roy 02

Dziekuje i pozdrawia

Napisano

Obydwie lampki to "szajs" w sporej cenie.   Polecam zakupić Convoy'a S2+ lub S2, więcej info (mega skrócone info, ale rzeczowe): http://www.1enduro.pl/convoy-s2-plus-latarka-na-rower/

lub szukaj na forum :) W w tym wątku można utonąć, ale warto też przerobić:  https://www.forumrowerowe.org/topic/120938-lampka-co-kupisz-jak-masz-50-a-co-jesli-masz-150zl/page-92?hl=convoy+c8&do=findComment&comment=1917058

podobny temat był też tutaj i w sumie łatwiej go przeczytać i bardziej nastawiony na lepsze światełka: 

https://www.forumrowerowe.org/topic/212395-lampka-do-300zl/?hl=convoy+c8&do=findComment&comment=1931319

pozdro

Napisano

Bardziej Mi chodzi o typowe rowerowe latarki , takiego typu jak convoy posiadam

I potrzebuje tej latarki do jazdy do roboty  i nie bede sie scigał po lesie w nocy jak juz jazda noca to spokojny przejazd

A możesz mi podać link gdzie można kupic tego convoya z akcesoriami

Napisano

Bardziej Mi chodzi o typowe rowerowe latarki , takiego typu jak convoy posiadam

I potrzebuje tej latarki do jazdy do roboty i nie bede sie scigał po lesie w nocy jak juz jazda noca to spokojny przejazd

A możesz mi podać link gdzie można kupic tego convoya z akcesoriami

Ja mogę polecić noisa. Po zabawach z taktycznym ledlenserem - przesiadłem się właśnie na typową rowerowkę i nie żałuje. Swieci solidnie (zdarza mi się jeździć nocą po lesie i daje rade), kompaktowy rozmiar, optymalne rozproszenie- tyle mi wystarczy. Jedyny minus to 5 trybów pracy wolałbym 3 bo czasami trzeba się naklikać, jak przeskoczysz wybrany tryb to wychodzi nawet kilkanaście kliknięć. Dobrze, że da sie wyłączyć przytrzymując. Polecam
Napisano

Tak, ja mam Noise 2 - jak już pisałem - wcześniej jeździłem z równie mocnym led lenserem (ale: większe gabaryty, ciężka-metalowa ,mniej wygodne mocowanie, regulowany snop światła jednak nie tak optymalny jak w Noise) i kiedy kolega kupił Noisa (1 wersję) nawet się nie zastanawiałem. Jeździmy we dwóch - z 1 i 2 wersją - różnic w budowie, jakości, mocy nie widać żadnych, podobno 2 ma lepszy/pojemniejszy akumulator - ale jakoś tego nie zauważyłem.

Co do zdjęć - swoich nie mam ale w necie tego pełno. Tutaj filmik - efekt podbity białym otoczeniem ale serio nie można się przyczepić.

Napisano

Ten filmik ogladałęm i ładnie widac swiatło chociaz ze sie odbija od sniegu , zdjec tez sie na ogladałęm na necie i  na niektorych zdjeciach wydac jak ładnie świeci , chyba sie zdecyduje na kupno , tylko teraz trzeba poszukac sklep gdzie mozna kupic w sensownej senie .

I jeszcze jedno pytanie bo gdzies wyczytałem ze te latarki noise 02 zakłucaja prace licznikow sigmy czy to prawda ??

Napisano

Za nois-em popytaj po sklepach,w cwntrumrowerowe.pl mozna wyrwac rabaty

Jesli znajdziesz gdzies taniej niz u nich to zapytaj o rabat,podepszyj sie alertem cenowym.

Napisano

Mam Mactronica Noise, dwa modowane Solarforce i parę mocnych chińczyków i najbardziej lubię Noise. Światło skierowane jest na drogę, a nie równo w każdą stronę jak w Solarforce. Osobiście też wolę taką zimną barwę diody jak ma Noise. Mactronic jest też tańszy od Cateye o podobnych parametrach. Niestety, zwyczajne ogniwo 18650 zamknięte jest w plastikowej obudowie i trzeba używać tych od Mactronica, ale przynajmniej nie są przesadnie drogie. 

Napisano

Podepnę się pod temat, z pytaniem o nowego "Noise XTR 03". Nowa obudowa, podobno trochę mocniejszy, dłużej ma trzymać na baterii i, co mnie najbardziej ciekawi - ma mieć inną optykę z trochę szerszym, owalnym strumieniem światła.

http://portal.bikeworld.pl/artykul/testy_i_nowosci/nowosci_sprzetowe/15826/nowe_lampy_rowerowe_mactronic_noise_xtr

Ktoś z Was może ją posiada, albo widział w akcji? Chętnie zobaczę beamshoty, czy warto do niej dopłacić względem Noise 02 / 500lm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...