KamilKrzysztof Napisano 23 Grudnia 2016 Napisano 23 Grudnia 2016 Witam nie dawno kupiłem sobie używany rower szosowy, w dobrym stanie widziałem tylko że należy wyczyścić napęd bo tył trochę brudny, wszystko nasmarowałem smarem Finish Line. Co jeszcze warto skontrolować przed jazdą ?
Gość Napisano 23 Grudnia 2016 Napisano 23 Grudnia 2016 - Stery - Korba - Piasty - Wymienić linki i pancerze - Regulacja napędu - Sprawdzenie wszystkich śrub - Naciąg szprych + centrowanie jeżeli potrzebne Ja bym na używkę bez pełnego przeglądu nie wsiadł.
KamilKrzysztof Napisano 23 Grudnia 2016 Autor Napisano 23 Grudnia 2016 - Regulacja napędu - Sprawdzenie wszystkich śrub - Naciąg szprych + centrowanie jeżeli potrzebne Te trzy rzeczy trzeba by było zrobić bo po pierwsze zauważyłem lekkie falowanie na feldze przedniej, po drugie przerzutka przy najmniejszym położeniu jest wciągana między szprychy a kasetę. wiem wiem nie należy stosować najniższych przełożeń bo łańcuch idzie pod kątem ale nie powinno tak być. Wszystkich śrub nie sprawdzałem ale sprawdzę w najbliższym czasie. Co do kół zauważyłem luźne szprychy. Linki i pancerze są w bdb stanie, stery sztywne,Piasty ok bez luzu,korba śmiga elegancko.
Gość Napisano 23 Grudnia 2016 Napisano 23 Grudnia 2016 Jest zima, jak masz czas to na Twoim miejscu bym zajrzał w każde miejsce. W sterach może wypada zmienić smar a jeżeli jest na maszynowych to dla pewności samemu rozkręcić i skręcić, żeby się nie okazało że są za mocno. Jeżeli przerzutka wpada w koło to albo krzywy wózek albo krzywy hak. Akurat mówisz o przekosie, ale nie ma to nic do wciągania przerzutki. No i nie felga a obręcz.
c1ach Napisano 23 Grudnia 2016 Napisano 23 Grudnia 2016 Ja bym na używkę bez pełnego przeglądu nie wsiadł. Nie przesadzaj, to nie jest prom kosmiczny KamilKrzysztof - Przerzutkę spróbuj od razu wyregulować bo słabo się jeździ z czymś takim, może ogranicznik jest źle ustawiony i dlatego wpada na szprychy. Wrzuć 1-szy bieg na kasecie i reguluj śrubą L, przy sprawnej przerzutce i prostym haku to załatwi sprawę.
Gość Napisano 23 Grudnia 2016 Napisano 23 Grudnia 2016 Nie jest prom kosmiczny, ale jak poprzedni właściciel za mocno skręcił stery, korbę i zacisnął konusy to się zaraz okaże że koszty będą kosmiczne
talento259 Napisano 23 Grudnia 2016 Napisano 23 Grudnia 2016 Na Twoim miejscu to bym go sobie rozłożył i złożył jeszcze raz, miałbyś wtedy pewność co do każdej części. Przy okazji linki+pancerze.
Gość Napisano 23 Grudnia 2016 Napisano 23 Grudnia 2016 No i może przy okazji odkryjesz jakieś kwiatki Pamiętam jak na forum ktoś wstawił fotkę mufy, gdzie z zewnątrz było wszystko ok a na gwincie były ślady jakby po waleniu młotkiem i przecinakiem.
raffik Napisano 25 Grudnia 2016 Napisano 25 Grudnia 2016 Piasty jak są kulkowe to trzeba zawsze obejrzeć. Może tam być bagno i trzeba to oczyścić, a potem przesmarować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.