motobecane_ Napisano 27 Czerwca 2016 Napisano 27 Czerwca 2016 cześć, mam zagwozdkę. zmieniałem koło na koło z nexusem 3 i rozebrałem przy okazji suport bo coś zgrzytało. i teraz koło już założone ale nie wiem jak dobrać suport. suport miałem taki http://www.rajubikes.pl/zdj/suport/rozbieralne1.jpg czy suporty "na kwadrat" różnią się? tzn. czytałem, że są dwa rodzaje. czy to jest właśnie inny rodzaj niż te w których śrubę mocująca korbę wkręca się do środka ośki suportu? ta ma gwint na zewnątrz. czy korba będzie pasować do opu typów? i druga sprawa czyli linia łańcucha. jakoś sobie pomierzyłem i wychodzi, że z tyłu mam 4,5cm. jak wymierzyć potrzebną długość osi suportu z przodu? przecież chyba się nie kupuje 5 razy suportu i nie przymierza aż do skutku. czy jest jakaś tolerancja? łańcuch mam szeroki, czy musi on być idealnie w linii? pomóżcie bo już nie mam sił czytać kolejnych teoretycznych artykułów, z których nic nie wynika. i w końcu chce mieć rower i jeździć!
gtb Napisano 27 Czerwca 2016 Napisano 27 Czerwca 2016 czy suporty "na kwadrat" różnią się? tzn. czytałem, że są dwa rodzaje. czy to jest właśnie inny rodzaj niż te w których śrubę mocująca korbę wkręca się do środka ośki suportu? ta ma gwint na zewnątrz. czy korba będzie pasować do opu typów? Oba rodzaje mocowania korby są ze sobą kompatybilne (ten rodzaj co ty nasz obecnie coraz rzadziej występuje). jak wymierzyć potrzebną długość osi suportu z przodu? przecież chyba się nie kupuje 5 razy suportu i nie przymierza aż do skutku. Długość osi dobiera się do konkretnej korby , jeśli nie wiesz jaka jest odpowiednia dla twoje korby to zmontuje na posiadanym suporcie i zmierz linię łańcucha i długość obecnej osi. Jeśli będzie za długa dobierzesz nowy z krótszą i na odwrót. Oprócz długości osi ważna jest tez szerokość mufy (musisz zmierzyć w ramie).
zekker Napisano 27 Czerwca 2016 Napisano 27 Czerwca 2016 czy jest jakaś tolerancja? łańcuch mam szeroki, czy musi on być idealnie w linii? Im lepiej dopasowana długość osi korby tym lepiej. Tolerancja zawsze jest ale odbije się to na żywotności napędu. Pierwszy zestaw wytrzymał 3000-3500km, najpierw tylna zębatka obmówiła wpsółpracy (zostało 7 mniej więcej całych zębów). Obecnie po poprawie linii łańcucha mam już nabite ponad 7000km (łańcuch i korba 500km mniej) i są wszystkie zęby. Albo trafiłem na wyjątkowe parchy wtedy, albo łańcuch po prostu ściął zęby. Długość osi dobrali mi w serwisie. Przy wymianie suportu warto zwrócić uwagę czy korba nie ma wyrobionych gniazd mocowania. Szkoda niszczyć nawą oś.
RBTS Napisano 27 Czerwca 2016 Napisano 27 Czerwca 2016 Występują dwa rodzaje "kwadratów", ISO (np. stare Campagnolo i JIS (Japanese Industrial Standards) - Shimano i prawie cała reszta. ISO przy takich samych kątach jest trochę węższy. Ze zdjęcia wynika że masz raczej JIS.
motobecane_ Napisano 27 Czerwca 2016 Autor Napisano 27 Czerwca 2016 zdjęcie jest przykładowe. ale na korbach mam napisane japan więc prawdopodobnie będzie to jis. zdemontowany suport był dobrany pod stare ustawienie (inne koło, inna piasta) więc może nie być odpowiedni, ale założę go i spróbuje mniej więcej zobaczyć czy jest ok. dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Hetman Napisano 28 Czerwca 2016 Napisano 28 Czerwca 2016 Przy tej piaście jak masz zębatkę z offsetem, to zazwyczaj możesz ją odwrócić i zmienić linię łańcucha, jeśli coś się nie dobierze prawidłowo...
motobecane_ Napisano 2 Lipca 2016 Autor Napisano 2 Lipca 2016 dobra, mam suport. ale pojawiła się jeszcze jedna wątpliwość: korba nie wchodzi do końca na oś suportu. z drugiej strony wejść głębiej nie może bo już nie ma miejsca. najlepiej to widać na zdjęciach. na stary suport też w sumie nie wchodziła, do końca. czy tak może zostać?
cervandes Napisano 2 Lipca 2016 Napisano 2 Lipca 2016 Moim zdaniem wszystko wygląda jak najbardziej normalnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.