seb101 Napisano 21 Maja 2016 Napisano 21 Maja 2016 Cześć Szukałem szukałem ale nie mogę znależć. Przymierzam się do zmiany obecniej korby na coś nowszego (koszt tarcz wyjdzie więcej niż nowej i nie mam pewności czy korba po tylu latach jest prosta, swoje już przeżyła) tyle że we wszystkich obecnych widzę iż są produkowane tylko na linię łańcucha 50mm np FC-M430 pytanie brzmi czy można sobie dobierać suport do nich według własnego zdania (110,5) czy tylko to co producent daje (113) ? Różnica jest niby niewielka pomiędzy nimi ale przesuwa linię łąńcucha jeszcze dalej na granicy ~5mm Mam ramę unibike everest rec Fabrycznie nowy suport zdechł BB-UN40 MM110 kwadrat (fizycznie mający 112mm krawędz-krawędz) Korba fabryczna FC-MC20 według specki obsługiwała dwie linie oś 110 (47,5) oś 113 (50mm) zakładam więc że z przodum mam ~47,5 Zgodnie z instrukcją obliczania linii łańcucha dokonałem pomiarów u siebie: C = 136mm, deore lx E = shimano 8sp, 35,4mm D = ~4,9mm LLT = 45,4
Mod Team Puklus Napisano 21 Maja 2016 Mod Team Napisano 21 Maja 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.