Skocz do zawartości

[do ~1000pln] Cross/trekking damka, lekki, 90kg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jaki rower dla kobiety do sporadycznego jeżdżenia: głównie drogi asfaltowe, ubite, leśne (100-200km na sezon)?

Wzrost 170, waga 90kg, noga 72cm. Rower stosunkowo lekki z możliwością podpięcia fotelika dla dziecka. 

Nie umiem ocenić czy kaseta i amortyzator mają jakieś znaczenie.

Napisano

Nie umiem ocenić czy kaseta i amortyzator mają jakieś znaczenie.
Bardzo duże... Kaseta jest znacznie wytrzymalsza niż wolnobieg. Kaseta ma 8rz(lub więcej) a wolnobieg 7rz(lub mniej) Kasta ma oznaczenie CS-HGxx a wolnobieg  MF-TZxx

DOPRACOWANY W KAŻDYM CALU KANDS CROSS LINE 1100 28 (6179789339) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Osprzęt  raczej jest średni ale za tą cenne ciężko może być o coś lepszego(link przykładowy-jak poszukasz to może znajdziesz taniej) 

Napisano

Jaki wpływ na wybór ma waga rowerzysty?

Jaka wielkość ramy będzie odpowiednia?

Ważne są małe przebiegi i łagodne warunki używania, dlatego pytam czy warto dopłacać za kasetę.

Ze względu na montaż fotelika skłaniam się w kierunku treka ale są przecież foteliki montowane na ramie...

Fajnie jakby podać treka i crossa do porównania żeby go dosiąść i dokonać wtedy wyboru.

Napisano
Jaki wpływ na wybór ma waga rowerzysty?

Żaden w przypadku roweru jeśli rowerzysta nie waży 120+. Jeśli chodzi o kaseta/wolnobieg to przy masie 90kg zdecydowanie lepiej mieć kasetę.

Jaka wielkość ramy będzie odpowiednia?

17" Powinna być ok.

Ważne są małe przebiegi i łagodne warunki używania, dlatego pytam czy warto dopłacać za kasetę.

Według mnie warto..

Ze względu na montaż fotelika skłaniam się w kierunku treka ale są przecież foteliki montowane na ramie...

Chodzi ci o rower typu Trekking czy firmę Trek?  

Napisano

Kiedyś ludzie nie wiedzieli co to wolnobieg czy kaseta a teraz chyba dalej nie wiedzą. :) Dla mnie to jeden kit, bo sam roweru nie serwisuję.

Firma nie ma znaczenia, chodziło mi o trekking.

Napisano

Firma nie ma znaczenia, chodziło mi o trekking.
Szukaj roweru Kands/Lazaro/Spartacus najlepszy stosunek jakość/cenna

Ps. Sprawdź mój poprzedni post bo go edytowałem :whistling:  Trochę źle się wyraziłem w przypadku wagi... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...