kilohaszu Napisano 12 Maja 2016 Napisano 12 Maja 2016 Podepnę się pod temat, żeby w sumie bliźniaczego nie rozpoczynać. Mam hamulce BR-M447 - pełna seria. Trochę posłuchałem, trochę poczytałem i doszedłem do wniosku, że przed pierwszym "poważniejszym" wyjazdem w teren górski należało by hamulce choć trochę zmodyfikować. I tu moje pytanie - czy klocki półmetaliczne do takich hamulców jest sens zamontować przed takim wyjazdem? Jednocześnie nie planuję wymieniać ani zacisków ani seryjnych tarcz. Serdeczna prośba o poradę, czy cokolwiek zmieniać i jeśli tak to na co? Też mam takie hamulce (w Canyon Nerve), oryginalne klocki B01 szybko się skończyły, teraz wrzuciłem Kool-Stopy D620 i te dają radę. W górach jestem często i ważę 93 kg więc mają co robić. Cytuj
olek1982 Napisano 12 Maja 2016 Napisano 12 Maja 2016 Up A jak te koolstopy działają na mokrym? Mocno piszczą czy cisza? One M9 Cytuj
kilohaszu Napisano 13 Maja 2016 Napisano 13 Maja 2016 Sporadycznie sie odezwą. Nie lubię zbędnych hałasów w rowerze i Koolstopy mieszczą się w moich standardach Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi