Skocz do zawartości

MTB na szosie - Wrocław - Paryża

habudybebu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystim :) Jest to mój pierwszy wpis, a forum przeglądam już od dłuższego czasu. Z racji bardzo dużej wiedzy forumowiczów, chciałbym również poradzić się was.

Dużo czytam o turystyce rowerowej, o doborze sakw, bagażników, jak przygotować się do wyprawy itp. Na co dzień jeżdżę rowerem marki trek x-caliber (29er). Dużo jeżdżę po górach, czasami również na wyprawy kilku dniowe. Natomiast na majówkę wyruszam w podróż do Paryża. Tak chciałbym pojechać moim rowerem. Wiem, że przygotowanie roweru do trasy rzędu 1300km po asfalcie jest pewnym wyzwaniem. Chciałbym się was poradzić, czy dobrze kombinuje na temat lekkiej przebudowy roweru do tego przedsięwzięcia.

Po pierwsze postanowiłem kupić opony Panaracer Tour, problem mam z doborem szerokości opony, bo nie wiem jaką gumę założyć na obręcz. 

Temat sakw również jest dla mnie ważny. Postanowiłem kupić na allegro sakwy polskiej produkcji, jest to najprawdopodobniej home made, ale na wzór crosso i polecany przez wielu użytkowników. Bagażnik również znalazłem na allegro Topeak za około 50zł http://allegro.pl/bagaznik-rowerowy-topeak-alu-28-22-i5647973976.html

Czy w takim zestawem mam szansę na powodzenie?

Dodam, że jeszcze jestem w trakcie poszukiwania mapnika, to jest akurat temat, którym jeszcze się nie zająłem, bo bardziej zależało mi na przygotowaniu od strony technicznej roweru.

Z góry dziękuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...