SlimakPL Napisano 12 Grudnia 2015 Napisano 12 Grudnia 2015 witam, jak zdemontować amortyzatory RST 191?m (prawdopodobnie jest taka tego nazwa) próbowałem już chyba wszystkiego Pytanie, jak to rozebrać i czego się spodziewać w środku? z dołu odkręciłem zwykłe nakrętki na górze odkręciłem ''jakieś korki'' i amor nie chce wyjść. pomocy!
Marcin9 Napisano 12 Grudnia 2015 Napisano 12 Grudnia 2015 Musisz delikatnie stuknąć w śruby na dole. Wtedy golenie powinny się rozłączyć Z tej strony możesz pobrać schemat tego amortyzatora
TomaszD Napisano 12 Grudnia 2015 Napisano 12 Grudnia 2015 od spodu na goleniu masz taką śrubkę musisz ją wykręcić z jednego jak i z drugiego golenia i powinno samo wyjść
SlimakPL Napisano 12 Grudnia 2015 Autor Napisano 12 Grudnia 2015 tylko że on niema tego ''wkładu '' w środku i jak stukam motkiem nic sie nie dzieje
seraph Napisano 12 Grudnia 2015 Napisano 12 Grudnia 2015 Wkręć te śruby od dołu z powrotem, ale nie do końca (zostaw z 1 mm luzu) i stuknij w nie delikatnie młotkiem aż wpadną. Końcówki tłoczysk są zablokowane po prostu i trzeba je delikatnie wybić.
SlimakPL Napisano 13 Grudnia 2015 Autor Napisano 13 Grudnia 2015 nadal nie pomaga siedzi nadal inne pomysły . wale i nic
woojj Napisano 14 Grudnia 2015 Napisano 14 Grudnia 2015 amor jest zatarty dlatego nie wyłazi.... jest w nim mieszanina syfu,wody i rdzy. Wykręć śruby te od spodu... nie trza stukać w RST tej klasy się nie blokują... jak je wykręcisz całkowicie to wsadź coś pomiędzy most łączący górne golenie a koronę widelca i zrób dźwignię (np sztyl) jak nie pomoże... to sobie odpuść reanimację.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.