Skocz do zawartości

[kompatybilność] Tarcza Deore XT zamiana na LX

Ojciec_Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cześć,

Kończy mi sie największa zębatka w korbie XT FC-M760. Niestety cena nowej jest trochę powalająca - mniej więcej tyle co dałem za całą korbę używkę z zębatkami:

Jeżeli wrzucę coś takiego z Deore LX:

to coś stracę poza wyglądem i lansem?

Jakieś inne opcje warte uwagi?

Dzięki za poradę!

• Mod Team
Napisano

To nie takie wcale oczywiste. Owszem LX jest sporo tańszy jednak to aluminium, obie. Jedno wiem na pewno amelininum obecne nawet nie stało obok tych z przed 10 lat.

Ja mam korbe z 2001roku a blat ciągle w stanie dobry + a ma dziesiątyki tysięcy, najmniej z 4 z przodu. Tak samo bedzie z XT 760. O ile to oryginał z tamtych lat to bardzo dobra zębatka.

Choć LX także był bardzo dobry, i nie sadze by różnica w jakości była aż tak duża jak cena miedzy nimi. Weź pod uwagę, ze jak kupisz LXa do Xt nie będzie to idealnie pasować, oczywiście wizualnie

Napisano

W takim razie zapodam tego LX i zobaczę jak sie sprawi, różnica w cenie jednak jest powalająca.

Na wyglądzie mi aż tak nie zależy jak na sprawnym napędzie. Braki w designie nadrobię wygolonym wąsem i też będzie ładnie ;)

Dzieki za porady!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...