Skocz do zawartości

[3000-3500] Przełaj / miejski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rower już objeżdżony troszkę (około 150 km). Niestety nie dotrwał w całości ponieważ "wyleciałem" z drogi. A konkretniej - zostałem wypchnięty przez kierowcę. Nie wiem jak to się stało, lecz "baranek" został złamany, na szczęście klamkomanetki całe (drobne zarysowania). Kierownica już wymieniona jak na razie na taką pierwszą z brzegu + owijka (przyspieszony kurs owijania na youtube :laugh:  ). Kierowca sobie pojechał dalej bez oznak zainteresowania pozostawiając mnie z rozwalonym rowerem i poobdzieraną gębą...

Co do samego roweru to jest całkiem ok. Bardzo dobrze zachowują się opony zarówno w lekkim terenie (nawet szuterek nie jest im straszny), na asfalcie ładnie się toczą. Jak się pozbieram to wrzucę normalne zdjęcia z badziewiastą nową kierownicą...

Napisano

Z tego co widzę to wejdzie:

Dzięki za info o oponie, na razie badam temat zakupu samej ramy (osprzęt już mam). Jak na razie w Pro Bike dostałem info, że ta rama dostępna jest tylko w gotowych rowerach. 

Przykro słyszeć natomiast o takich sytuacjach, która Cię spotkała :( Kolejny kozak, który za kółkiem samochodu myśli że jest niezniszczalny, nie mając poszanowania życia innych. 

Napisano

Kolejny kozak, który za kółkiem samochodu myśli że jest niezniszczalny, nie mając poszanowania życia innych. 

To było raczej "zmieszczę się" - wyprzedzał na trzeciego.

Co do samej ramy to mi bardzo pasuje jej wygląd i wykonanie. Nie jest "krzykliwa" więc na mieście nie zwracają na nią uwagi. Jest ładnie spłaszczona górna rura od dołu i fajnie się rower zarzuca na ramię. Koła całkiem przyzwoite (m.in. spłaszczone szprychy) Jedynie trochę hamulce mnie denerwują a w zasadzie ich regulacja. Ciężko mi je ustawić aby nie tarły o tarczę. Pozostaje mi wyregulować tylną przerzutkę bo zaczęła mi przeskakiwać o "dwa rzędy" na dole. Ogólnie jestem jak na razie zadowolony z zakupu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...