Skocz do zawartości

[fotelik] Problem z szybkozłączką, nie odbija przycisk

decek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, nie wiedziałem w jakim dziale napisać, więc w razie czego proszę o przeniesienie.

Mam problem z fotelikiem Bellelli Standard. Przycisk mocowanie/szybkozłączka nie odbija. Jak go wciskam, to tak zostaje, a powinien odbijać. Czy zgubiłem jakaś sprężynkę? nie przypominam sobie , żeby coś wypadło.

Może ktoś ma podobny fotelik, to mi podpowie.

Niżej zdjęcie, dzięki.

szybkozaczka.jpg

Napisano

psiknij to jakimś smarem w aerozolu (może być tak ze właśnie ten duży przycisk się bardzo w obudowie przycina - miałem tak w torbie na kierownicę). trudno mówić abyś zgubił sprężynkę, bo nie bardzo widze taką możliwośc aby przypadkiem wypadła. jak nie pomoze smar to rozbierać i patrzec co tam nie gra...

Napisano

tam nie ma co rozbierać, czarny element to jedna konstrukcja. Producent mi napisał, że jest tam jakaś sprężynka, widocznie musiała mi wypaść ;/

Napisano

muszą być jakieś zapadki które blokują wypadnięcie tego przycisku. w tych dużych otworach nie widać zapadek?

nadal nie przemawia do mnie mozliwośc wypadnięcia sprężynki, bo to nie mogla być spręzynka od długopisu tylko jakaś konkretna...

Napisano

naprawiłem :)

przycisk jest z jakiegoś miękkiego plastiku albo gumy i można go zdjąć a pomocą śrubokręta.  W środku jest miejsce na sprężynki o średnicy ok.15cm.

niżej zdjęcie na przyszłość.

post-174229-0-36800500-1432113315_thumb.jpg

Napisano

no przecież napisałem, na zdjęciu widać.

załatwiłem sprężynki i włożyłem do środka, zamknąłem i przycisk odbija.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...