Skocz do zawartości

[700 zł] Kross Trans Alp na Alivio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Najpierw miał być to rower dla starszej osoby do dojazdów i podałeś dobitego Kross'a z lampami więc znalazłem Ci full wyposażone i w dodatku wyglądające jak nowe rowery , w tych cenach i używki w grę wchodzą już mini detale i upodobanie sobie jakiegoś ze znalezionych egzemplarzy, to już tylko Twoja własna decyzja czy panu/pani potrzebne jest Deore kosztem lepszego stanu i wyposażenia.
Widać że ten Hercules nie jedno przeszedł.

Pozdr-over

Napisano

Rower nadal jest dla "starszej osoby" do dojazdów. Określenie "wolałbym" użyłem w kontekście, aby tej osobie może lepiej kupić coś z lepszym osprzętem. To, że ma 50 lat nie znaczy, że ma jeździć na Tourneyach, które są tutaj na forum w innych wątkach mocno krytykowane.

Dobity Kross czy Hercules to dobity w jakim sensie? Że ktoś jeździł (skakał) tym po górach i dobijał ramę, czy po prostu przez parę lat jeżdżenia po asfalcie czy szutrze w różnych warunkach pogodowych jest trochę porysowany? Sam ostatnio kupiłem używany rower, w gorszym stanie niż proponowane przez Ciebie Triumphy, ale jeździ się na nim bardzo dobrze. Na wpływ komfortu jazdy nie ma to czy jest zarysowany tam czy gdzie indziej, a jaki ma osprzęt właśnie i koła / opony.

Jeżeli miałbym dopłacać do Triumpha za 800 zł z podstawową wersją osprzętu to w takim razie nie lepiej kupić Kandsa Galileo na podobnym osprzęcie, nowego a nie "jak nowy", full wyposażony, z gwarancją za 700 zł?

http://allegro.pl/polski-rower-28-kands-trekking-galileo-2015-wps-i5248076432.html

Trochę mniej "ataków" w wypowiedzi, albo proszę powstrzymać się od komentarzy i "pozdro-over".

Pozdrawiam

Napisano

Dobra cena za tego Kandsa, wcześniejszy komentarz trochę zbyt pretensjonalny, wybacz, wkurzają mnie trochę jednak za wysokie ceny za używki sprowadzane z zachodu,
większość jest z wystawek i skupowane po kila, kilkanaście Ojro a na Alledrogo "konkurują" z nowymi.

Napisano

No niestety ceny nie sprzyjają zakupowi używanych.

Kands byłby ciekawy, ale niestety ma wolnobieg. Jak większość tych tańszych nowych i tańszych używanych, a czytałem, że są dużo gorsze (aż tak się nie znam by stwierdzić jakąkolwiek różnicę). Więc nie wiem czy jest sens z wolnobiegiem rower jeszcze kupować. Stąd rozglądam się za rowerem w podobnej cenie, używanego, ale z osprzętem na 8 zębatek z tyłu (kasety) i wtedy lepszymi manetkami czy przerzutką tylną, by jakoś zrekompensować zużycie roweru.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Napisano

Warto? 500 zł - zawsze jest zapas finansowy na ewentualne wymiany osprzętu.

Przerzutki przód/tył: Deore LX (3x7)

Korba: Deore LX

Klamkomanetki: Deore LX i XT

Hamulce: Deore LX (u-brake)

Piasty przód/tył: Deore DX

http://allegro.pl/voyager-campus-kola-28-crmo-full-deore-lx-i5320222853.html

Jeszcze na oku mam Krossa Trans Continentala (ale tak do 600 zł)

http://allegro.pl/rower-kross-trans-continental-19-super-stan-i5312814313.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...