Maktronik Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 Witam wszystkich, Jestem Łukasz, to mój pierwszy post na tym zacnym forum i poszukuję porady. Zacząłem przeszukiwać forum ale poległem. Mam rower jak w temacie i chcę się przesiąść z amortyzatora RST GILA 100 ML (długość widelca 450mm, długość rury sterowej 135mm) na sztywny widelec. Nie chcę jednak zmieniać "za bardzo" geometrii roweru. W załączniku zamieszczam dokładne wymiary, moja rama to 18", koła 26". Na taki widelec nie chce przeznaczyć więcej jak 300zł. Bardzo mi się podoba Mosso (415mm) ale strasznie obniży przód. Lepiej się prezentuje Force MTB 26" (440mm) tylko nie wiem co zrobić z długą rurą sterową, która ma 260mm i będzie prawdopodobnie szpecić całość. Rower służy jako środek transportu po mieście i częste wycieczki poza miasto. Zależy mi na lekkości i wygodzie. Bardzo proszę o pomoc i wyrozumiałość. Pozdrawiam!
michal1289 Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 Lepiej się prezentuje Force MTB 26" (440mm) tylko nie wiem co zrobić z długą rurą sterową, która ma 260mm i będzie prawdopodobnie szpecić całość. Nie można skrócić sterówki?
seraph Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 Niestety wszystkie nowe widelce maja długą rurę sterową na zapas i zawsze się ją skraca Za 300 zł wolałbym widelec stalowy, ale może optycznie nie pasować do aluminiowej ramy... Przy aluminiowym dobrze mieć szeroką oponę z przodu, bo inaczej czuć każdy kamień.
Maktronik Napisano 13 Kwietnia 2015 Autor Napisano 13 Kwietnia 2015 No to już wiem, żeby tego nie uznawać za problem. Opony mam nówki Smart Samy 2,2 więc będzie ok. Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.