Skocz do zawartości

[Bydgoszcz] planowanie mufy suportu

Hawky

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy zna ktoś może serwis w Bydgoszczy lub okolicach zajmujący się tą właśnie usługą?

Z góry dzięki za pomoc :)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Odkopuję temat, bo też muszę splanować mufę pod HT2. suport i korba na ISIS już mi dogorywa a nowiutki SLX 665 czeka w pudle.

Gdzie i za ile planują mufę suportu w Bydgoszczy?

Dzwoniłem do KrySportu z linku od Michuuu. Facet powiedział, że nie robią takich rzeczy, ale mają gwintownik i mogą gwint machnąć :icon_confused:

W Centrumrowerowym kolejka na 2-3 miesiące, ale podobno sprzęt do tego mają.

W AmSports mam dzwonić w przyszłym tygodniu, żeby termin ustawić i podobno sprzęt mają.

W sklepie rowerowym na Wyżynach facet od ręki powiedział, że zrobi, ale jak wyciągnął z zaplecza tylko pilnik, to postanowiłem zabrać rower. Według niego da się to na oko zrobić!

Co robić, gdzie planować?

Napisano

@rambolbambol: czy kolega dowiedział się może coś więcej w sprawie tej usługi. Też wkrótce mam zamiar zmienić korbę na SLX, a z racji obecnie posiadanej korby na kwadrat (Acera) również przymierzam się do wykonania planowania czoła mufy suportu. Nie łudzę się, że ktoś u mnie w mieście coś takiego zrobi (mieszkam w Chojnicach, tj. ok 100 km od Bydgoszczy i podobnie od Gdańska), więc przejechałbym się do Bydgoszczy jakby gdzieś to robili. W kilku miejscach co dzwoniłem tutaj u siebie w okolicach, to zupełnie nie wiedzieli o co chodzi, w kilku powiedzieli, że taka operacja jest zbędna... no ale wiadomo jak to jest w przypadku serwisów na takim zaścianku. Widziałem, że takie urządzenie kosztuje ok 2 700 zł, więc raczej prędko by się nie zwróciło ;-)

Jakby ktoś znał jakieś miejsce w Gdańsku, czy 3mieście, to też prosiłbym o informację. Zależałoby mi tylko, żeby móc umówić się na termin, żeby zrobili od ręki. Bo jeździć dwa razy średnio mi się opłaca.

Pozdrawiam!

Napisano

Mam już rozeznanie, gdzie w Bydgoszczy planują mufę profesjonalnie:

• Centrumrowerowe (koło Galerii Pomorskiej)- zostawiamy rano o 11:00, odbieramy wieczorem przez 18:00, jest spore obłożenie robotą, więc lepiej jest zadzwonić rano. Taniej wyjdzie jak przywieziemy samą ramę, bez kół i napędu. Cena nieznana (zapomniałem zapytać). Tam jest bardzo dobry serwisant i nie mam obaw, że zrobili by to dobrze.
  • AmSports (koło Media Markt) - zostawiamy rower i odbieramy następnego dnia, chyba że się pali, to od reki może zrobią. Koszt 40zł za całość planowanie+gwintowanie+montaż suportu. Byłem u nich już kilkakrotnie i nie mam zastrzeżeń jak dotychczas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...