Skocz do zawartości

[2500+] Talon vs Protron

pierotez

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pany, wiedziony przychylnymi opiniami na temat Talona 27,5-oczywiście udałem się do AMBike'a w moim mieście (mają gajanty) i...

Po przewertowaniu stanu magazynowego pan stwierdził że 17" już niet ale miałby dla mnie coś w sam raz i w odpowiedniej rozmiarówce, mianowicie: http://ambike.pl/rower-wheeler-protron-300.html !?

Co się jeszcze okazało ten wheeler miałby być tańszy i lepszy! przynajmniej pod względem osprzętu :sweat: .

Tu moje pytanie bo Talon3 polecany przez Tadeusza broni się dzielnie. Deore vs SLX chyba dużej różnicy nie zrobi, amor i tu i tu kiepski i z czasem do wymiany i coś mi się wydaje że gian ma ht2 względem octalink wheelera - jak nie to poprawcie.

Co myślicie na ten temat. Niestety nie udało mi się żadnego dosiąść.

Napisano

Jeżeli chodzi o wymianę na lepszy amortyzator to może być z tym kłopot gdyż wyższej klasy amortyzatory pod koło 27,5" produkowane są pod główkę rozszerzaną. Co do tych dwóch rowerów to Talon 3 z tego roku jest zdecydowanie lepszy od tego wheelera. Jesli chodzi o korbę to giant ma zamontowaną HT2. Niw myślałeś o innym średniaku np. http://allegro.pl/rower-mtb-27-5r-silverback-slade-18-slx-hydr-kross-i4631244554.html . Ma już ramę z główką w systemie tapered.

Napisano

Z tego roku rzeczywiście lepiej się prezentuje. Suport FSA Megaexo zdaje się być właśnie ht2 i na maszynach.

Usłyszałem o tym giancie że nie jest zbyt dobry na kręte ścieżki. Jakie modele 650B byście polecili do amatorskiej jazdy technicznej na wąskich trasach między drzewami?

Napisano

Wkradła się nieścisłość z mojej strony, ten LE to 29er. Oczywiście twoja propozycja zostaje, zawsze patrzyłem na Radony ze śliniakiem u szyi (wcześniej na race 29). Musi być więc Team 27.5 i wersja 5.0 ze względu na cenę :confused:

Za 2 x więcej (8.0 LE) mamy rebę, XT-ka - cały, koła, wagę, ehh. Aa zrobić z czasem abgrejda z 5.0 do 8.0 wyszłoby sporo więcej niż x 2 ^_^

No dobra na ziemie. W 27.5 mamy: 16" - 732mm, 18" - 766mm do przekroku, a więc dalej wychodzi że dla mnie 16-ka?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...