Skocz do zawartości

[spodenki] B'TWIN z Decathlonu

Gość forestowy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość forestowy
Napisano

Czy spodenki są coś warte ? 

Są tańsze z niebieską wkładką hxxp://www.decathlon.pl/kolarki-na-rower-mskie-wzmocnione-id_8297908.html 

i droższe z czerwoną hxxp://www.decathlon.pl/kolarki-na-rower-mskie-id_8165635.html 

I jeszcze hxxp://www.decathlon.pl/spodenki-pod-szorty-mtb-500-id_8304713.html pod softshela jak zimno

Warto po przecenie ? 

W tygodniu jeżdze crossem maks po 1-2 h, w wekkendy maks 3-4

Napisano

Ta niebieska wkladka to kawał gąbki. Nieźle grzeje w tyłek i szybko się ubija. Zrobiłem na takiej pewnie ze 2 tysiące kilometrów i jakoś się przeżyło, ale po zakupie spodenek z wkładką czerwoną poczułem sporą różnicę.

Na czerwonej wkładce jeździ się całkiem fajnie. Na początku wydaje się twarda jak kamień, ale po kilku jazdach jest lepiej. 70-80 km robię bez żadnego bólu tyłka, a raz było nawet i 160 km (jakieś 7 godzin jazdy) - wtedy tyłek już bolał, ale otarć żadnych nie miałem. 

Ale i tak następne spodenki jakie kupię będą z wkładką niebiesko-czarną.

Co do jakości wykonania, to w Decathlonie nawet najtańsze gacie się nie prują, więc raczej nie ma do czego się przyczepić. Wg mnie warto.

Gość forestowy
Napisano

Dzięki za rozjaśnienie różnic między wkładkami. Zaryzykuje oba modele z czerwonymi i zobaczymy.

Napisano

Kupiłem z niebieska (39 zł) zrobiłem 100 km i oceniam te spodenki pozytywnie. Tydzień wcześniej jeździłem bez gąbki tyłek bolał, a w tych 2 dni jazdy pod rząd i jest ok.

Napisano

Na pewno lepiej się jeździ w nich niż bez wkładki. Też w nich sporo przejechałem. Ale jak kupiłem z czerwoną wkładką to zacząłem się zastanawiać czemu tyle czasu męczyłem się w tych starych i jak ja to wytrzymałem. Chociaż jeszcze czasem je zakładam na jakieś krótsze jazdy.

Gość forestowy
Napisano

Tak jak pisałem wcześniej wziąłem z czerwoną wkładką i nie ma m porównania do żadnej innej, ale po 3x40 km dla mnie bomba. D**sko bezbolesna :) Jakość materiału i wykonania też jak najbardziej ok. Zobaczymy ile wytrzymają.

Napisano

Myślę,że ich jakość bedzie taka jak cena czyli po prostu niższowa,co nie znaczy że nie posłużą Ci przez kilka sezonów,może akurat przypadną Ci do gustu,daj znać opo jakimś czasie czy jesteś zadowolony z zakupu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...