Skocz do zawartości

[Wigry 3] Problem z rozkręceniem korby.

Mikolaj1406

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, kupiłem ostatnio rower Romet Wigry 3 w kiepskim stanie z zamiarem renowacji, jednak natrafiłem na problem przy rozkręcaniu go. Nie potrafię rozkręcić korby. Wie ktoś jak to zrobić ?post-178514-0-61528600-1408092745_thumb.png

Napisano

Proboj az sie uda, jakis czas temu mialem podobny problem z wigry na dzialce. Ramie bylo obluzowane, ale klin za cholere nie chcial sie wybic dodam, ze u mnie byl strasnie miekki, lecz w koncu udalo sie go ruszyc. Moze cos tam siedzi jakis brud/rdza. Psiknij jakim cx/wd i walcz :)

Napisano

Miałem do czynienia z wymianą kobry w tym rowerze i potwierdzam przedmówców. Młot, ewentualnie jakieś wd40 i walić(z tej strony gdzie gwint) dopóki nie wypadnie xD

Napisano

Warto podłożyć kawałek klocka drewnianego pod korbę,aby energia z młotka szła w klin.Zdjęcie jest poglądowe,korba musi być w poziomie,gwint klina na górze.Warto zrobić otwór w klocku na klin.Wtedy po uderzeniu musi wypaść.S3vTH-ExLA8i.jpg?v=2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...